Potrivit lui Răducan, consumul de bere pe familie creşte în concedii de patru ori, de la o bere pe zi la bărbaţi la trei beri şi de la nicio bere la femei la o bere pe zi.
„Cu toate acestea, din cauza împărţirii banilor cu statul şi în bugetul de familie, ca să descriu metaforic lipsurile financiare, în primele trei zile de concediu, majoritatea cuplurilor se ceartă, continuând discuţiile asupra bugetului începute la plecarea în concediu. Din acest motiv, în primele trei zile de vacanţă sunt încruntaţi, nervoşi, şi dacă nu se ceartă între ei, îşi ceartă copiii”, a spus vicepreşedintele FPTR la Mediafax Talks about Brewing and Hospitality.
Din această cauză, doar trei zile care le mai rămân din cele şase pe care şi le permit pentru un concediu într-o destinaţie turistică nu sunt suficiente pentru relaxare, odihnă şi recuperarea forţei de muncă.
Oficialul federaţiei spune că vacanţele de şase zile, maximul pe care şi-l permit 90% dintre români, sunt departe de media europeană, care depăşeşte 14 zile.
Reintroducerea tichetelor de vacanţă, pe lângă efectul pozitiv al fiscalizării integrale a serviciilor de turism, va duce şi la creşterea numărului de zile de vacanţă pe care şi le vor permite românii, a adăugat Răducan.
„Satisfacţia angajatorului care va da tichete de vacanţă este că, pe lângă recuperarea fizică şi psihică, va aduce şi veselie şi bucurie în familie şi la o atmosferă relaxată în concediu, contribuind astfel la creşterea populaţiei României”, a încheiat Dragoş Răducan.
Guvernul a decis în luna august să menţină şi anul viitor interdicţia de a acorda tichete de masă, tichete-cadou sau de vacanţă către bugetari.
Aceste drepturi nu au mai fost acordate începând cu anul 2009, iar actualul Guvern a decis să blocheze plăţile şi în 2014.