TVR Cultural își suspendă emisia astăzi

Unii dintre angajaţii Televiziunii Române vor "să conducă pe ultimul drum cum se cuvine" TVR Cultural - care îşi va suspenda emisia sâmbătă, de la ora 23.59 -, invitând publicul la un "priveghi", sâmbătă, de la ora 22.00, lângă sediul Societăţii Române de Televiziune (SRTv) din Bucureşti.
Economica.net - sâm, 15 sept. 2012, 13:53
TVR Cultural își suspendă emisia astăzi

„Priveghiul TVR Cultural” – care se va desfăşura sâmbătă, de la ora 22.00, pe Calea Dorobanţilor, numărul 191 (unde se află sediul SRTv, n.r.) – a fost anunţat public pe Facebook.

„Am încercat să scriu un ferpar. Ferpar pentru TVR Cultural. Nu pot. Executat, eutanasiat, ucis, asasinat, victimă colaterală. Ce este – şi ce va rămâne în amintire – TVR Cultural? Toţi au stat deoparte şi au privit cum o lume se sfârşeşte. Angajaţii Societăţii Române de Televiziune vor să îl conducă pe ultimul drum cum se cuvine. Măcar atât (sau ‘decât atât’, cum vom zice cu toţii cât de curând dacă tocirea minţilor merge conform planului). Sâmbătă noaptea este momentul despărţirii. Să fim acolo pentru a aprinde o candelă!”, se spune în anunţul postat pe Facebook.

TVR Cultural îşi va suspenda emisia începând de sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 23.59.

Măsura a fost dispusă în 13 septembrie, prin Ordin al preşedintelui-director general (PDG) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Claudiu Săftoiu, în contextul situaţiei financiare critice a Televiziunii Române, se arată în comunicatul TVR, potrivit unui comunicat remis Mediafax, la momentul respectiv, de către reprezentanţii Televiziunii Române.

Potrivit TVR, decizia face parte din procesul de implementare a Programului de redresare economică a SRTv, elaborat în concordanţă cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2012. Aplicarea Programului decurge din necesitatea armonizării ofertei editoriale şi a resurselor utilizate cu veniturile lunare ale SRTv, se arăta în comunicat.

„Potrivit Programului, misiunea TVR Cultural va fi preluată de viitorul canal TVR 2 Cultural, a cărui grilă va cuprinde, printre altele, publicistică culturală, documentare, spectacole de teatru, operă, concerte şi producţii muzicale prezentate pe genuri, filme de artă, programe educative dedicate copiilor şi tinerilor, producţii ale tinerilor creatori independenţi, divertisment de calitate adresat tuturor categoriilor de vârstă”, se mai spunea în comunicatul TVR.

Potrivit sursei citate, până la lansarea noilor grile, o mare parte din programele difuzate de TVR Cultural va fi preluată de TVR 2.

În comunicatul SRTv se preciza că decizia de suspendare a emisiei TVR Cultural a fost luată în conformitate cu prevederile legale în vigoare. „Legea 41/1994 de organizare şi funcţionare a TVR face referire la progamele 1 şi 2, la un departament care difuzează emisiuni pentru străinătate şi la studiourile teritoriale, al căror canal de exprimare este acum şi TVR 3”, explicau reprezentanţii SRTv.

TVR Cultural s-a lansat în anul 2002, fiind singura televiziune din România cu profil exclusiv cultural. TVR Cultural a difuzat în cei zece ani de activitate dezbateri pe teme culturale, documentare şi filme de artă, concerte simfonice, spectacole de operă, operetă, balet sau teatru. Directorul TVR Cultural este Daniela Zeca Buzura.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...