TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv profil pentru copii

23 04. 2024
tvr 56779809

Momentan, TVR consultă piața pentru a stabili cerințele tehnice ce vor fi cuprinse în caietul de sarcini, costurile și termenul de realizare a aplicației video pentru ca ulterior să lanseze o licitație pentru realizarea acesteia.

Până pe 25 aprilie, Societatea Română de Televiziune așteaptă propunerile din piață pentru ”realizarea unei aplicaţii pentru următoarele: browser Web App, Smart TV şi telefoane mobile după cum urmează: iOS mobile app, Android mobile app., Apple TV app, Android TV, LG Smart TV app, WebOS, Samsung Smart TV Tizen OS app, Vidaa OS for smart TV”.

În prezent, Televiziunea Română deține o platformă pentru conținut live și urmărirea emisiunilor înregistrate. Primul portal video (tvrplus.ro) a fost lansat în 2012 și poate fi accesat inclusiv din aplicaţii de mobil şi tabletă. TVR deține, de asemenea, și streamul ”Exclusiv TVR+” care redă transmisiuni speciale de la mari evenimente politice, culturale, artistice, de la reuniuni importante și conferințe de anvergură, dar și competiții sportive în exclusivitate, alături de filmări din cadrul unor proiecte speciale marca TVR.

Noua aplicaţie va prezenta cele trei tipuri de conţinut principale, respectiv transmisia live a posturilor TV, canale specializate și VOD – „Video on Demand” („Video la cerere”).

TVR își dorește ca aplicaţia să genereze rapoarte automate privind numărul de videouri disponibile, total minute încărcate, total coduri de embed livrate către aplicaţii, total minute de conţinut video livrat, total număr de momente de publicitate livrate – pentru perioada de timp configurabilă.

De asemenea, aplicaţia trebuie să permită generarea unui raport complet ce conţine toate informaţiile legate de consum la nivel de vizualizare individuală cu următoarele date: material video vizionat, data şi ora start vizionare, durata vizionare în secunde, procent de vizionare din durata totală, un identificator unic al sesiunii de vizionate, website-ul sau aplicaţia în cadrul căreia a fost realizată vizionarea.

”Platforma de management video va beneficia de o secțiune de playout pentru un număr nelimitat de canale tematice care vor transmite în regim de live. Playout-ul va fi realizat pe baza unui playlist creat pe diferite criterii. Sistemul de playout video va permite inserția de publicitate din serverul de publicitate al aplicației. Playerul video va avea opțiuni de selectare a track-ului de sunet şi a subtitrării. Opțiunea va fi activată automat prin intermediul setărilor realizate de utilizator la crearea contului, dar va avea permanent și opțiunea să aleagă și alte track-uri de sunet sau subtitrare”, se arată într-un anunț postat pe SEAP.

”Experiența utilizatorului este apropiată de experiența canalelor de streaming internaționale, cu content LIVE marcat ca fiind LIVE în partea de sus, iar în partea stângă vertical vor fi dispuse canalele tematice, fiecare cu sub-domenii (playlisturi) video Continutul video este livrat liniar, experiența EPG ca în televiziunea liniară, DAR va exista posibilitatea ca dintr-un anume playlist video să poţi alege ce dorești să vizionezi Canalele vor fi curatoriate de către TVR Fiecare client îşi va putea crea cont de utilizator în platforma, cont ce va putea fi folosit în oricare din aplicaţiile disponibile”, potrivit sursei citate.

De asemenea, fiecărui client i se oferă posibilitatea de a crea profile, iar predefinit va exista un profil pentru copii minori. Contul va putea fi creat pe baza de email și parolă, iar ulterior utilizatorul trebuie să confirme adresa de email pentru a putea utiliza contul și a avea acces la conţinut. Titularul unui cont va putea crea un număr nelimitat de profile.

Potrivit anunțului, odată autentificat în cadrul aplicaţiei, clientul va primi recomandări de conţinut pe baza conţinutului vizionat anterior, va putea continua vizionarea materialelor începute, dar nefinalizate în sesiunile anterioare şi îşi va putea marca emisiunile favorite pentru a fi notificat la apariţia de conţinut nou.

”Coţinutul încărcat în cadrul platformei va fi încadrat drept continut principal: • Conţinut gratuit pentru utilizatorii autentificati in cont Server de publicitate: pentru furnizarea de publicitate în aplicaţie, se va avea în vedere un server de reclamă pus la dispoziție de beneficiar. Website conţinut media Website-ul trebuie să fie compatibil cu principalele browsere din piata, inclusiv cele mai recente 3 versiuni existente pentru următoarele browsere: Chrome, Firefox, Opera şi Safari Website-ul va implementa toate cerinţele necesare pentru indexarea de către motoarele de căutare. Website-ul va fi de tip responsive, acesta se va adapta automat ca structură a layout-ului în funcţie de dispozitivul utilizat de consumator. Website-ul va fi compatibil şi va asigura toate funcţionalităţile inclusiv pentru browserele televizoarelor tip Smart TV”, mai precizează TVR.

Societatea Română de Televiziune are în portofoliu 14 posturi TV naţionale, internaţionale şi teritoriale: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR INFO, TVR CULTURAL, TVR FOLCLOR, TVR SPORT, TVR Internaţional, TVR MOLDOVA, TVR CRAIOVA, TVR IAŞI, TVR TIMIŞOARA, TVR CLUJ şi TVR TG. MUREȘ, accesibile atât prin canale TV tradiţionale, cât şi online prin platforma TVR+.