Reţelele sociale precum Twitter şi Facebook se află sub presiune pentru a face mai mult în vederea combaterii ştirilor false şi împotriva răspândirii extremismului şi propagandei online. Uniunea Europeană este îngrijorată asupra rolului Rusiei. Rusia a negat în mod repetat orice astfel de acţiuni.
Twitter a declarat că politica sa în legătură cu reclamele de campanie electorală, introdusă în timpul alegerilor de la jumătate de mandat din Statele Unite, va fi de asemenea lansată în India şi Australia, ţări care amândouă se pregătesc de alegeri.
În esenţă, aceasta înseamnă că oricine poate vedea reclamele afişate pe Twitter susţinând un partid sau un candidat în Centrul pentru transparenţă (Ads Transparency Center), care detaliază informaţii privind plata, cheltuielile publicitare şi direcţionarea datelor demografice. Reclamele vor fi disponibile pe o perioadă nedeterminată.
O etichetă vizuală şi informaţii privind conţinutul promovat vor permite utilizatorilor să identifice reclamele de campanie electorală şi cine a plătit pentru ele.
„Politica noastră privind reclamele de campanie este extinsă pentru a acoperi #EUElections2019, oferind publicului informaţii suplimentare despre cei care conduc o campanie politică pe Twitter”, a declarat compania într-un post pe blog.
Candidaţii sau organizaţiile vor trebui să treacă printr-un proces de certificare cu dovada de identitate înainte de a putea desfăşura reclame de campanii politice pe site-ul său, adaugă compania. Această politică va demara pe 11 martie.