Utilizatorilor care vor încearca să vadă conținutul de pe platformă li se va cere să se înregistreze cu un cont sau să se conecteze la un cont de acces pentru a vedea postările care-i interesează.
„Am fost furate de date atât de mult încât a degradat serviciul pentru utilizatorii normali!” a spus Musk într-un tweet.
El a adăugat că sute de organizații, sau chiar mai multe de atât, sapă după datele Twitter într-un mod „extrem de agresiv”, afectând experiența utilizatorului.
Musk și-a exprimat în trecut nemulțumirea față de firmele de inteligență artificială precum OpenAI, proprietarul ChatGPT, care folosesc datele Twitter pentru a-și instrui modelele de limbaj.
„Vom lua categoric măsuri legale împotriva celor care ne-au furat datele și așteptăm cu nerăbdare să-i vedem în instanță, ceea ce se va întâmpla, optimist vorbind, peste dou sau trei ani de acum încolo”, a spus el.
Într-o scrisoare adresată CEO-ului Microsoft, Satya Nadella, avocatul lui Musk, Alex Spiro, a cerut în luna mai gigantului tehnologic să efectueze un audit al utilizării conținutului Twitter, susținând că dezvoltatorul Windows a încălcat un acord privind utilizarea datelor companiei de socializare.
Compania a inițiat o serie de măsuri pentru a-i aduce înapoi pe agenții de publicitate care au părăsit platforma sub proprietatea lui Musk și pentru a crește veniturile din abonament prin introducerea semnelor de verificare ca parte a programului Twitter Blue.
La începutul lunii, Twitter a anunțat planuri de a se concentra pe parteneriate video, creatori și comerț pentru a revitaliza afacerea companiei de social media dincolo de publicitatea digitală.
De asemenea, Twitter a început să-i taxeze pe utilizatorii care accesează interfața sa de programare a aplicațiilor (API), folosită de aplicații și cercetători.