Fluxul de tweet-uri consultat de utilizatori poate cuprinde astfel mesaje pe care aceştia nu au cerut să le urmărească şi abonaţii nu vor avea posibilitatea să revină la fluxul cronologic, scrie Agerpres.
Reţeaua de socializare, care s-a bazat pe răspunsurile considerate pozitive la teste, s-a inspirat de la concurentul Facebook prin utilizarea unui program care permite ‘conservarea’ a ceea ce văd utilizatorii în funcţie de interesele şi activităţile lor, a explicat Twitter într-un mesaj publicat online.
‘În multe cazuri, cele mai importante mesaje vin de la oameni pe care-i cunoaşteţi sau despre care aţi auzit’, a arătat compania cu sediul în San Francisco. ‘Însă uneori puteţi să rataţi mesajele pe care voiaţi să le vedeţi’, a adăugat Twitter.
Acest proiect, contestat de utilizatori, este deocamdată în faza de experiment şi nu ar trebuie să vizeze totalitatea utilizatorilor reţelei de socializare.
Testele au arătat că mulţi utilizatori ar prefera să vizualizeze tweet-uri de pe conturi pe care nu le urmăresc, cu condiţia ca ele să fie considerate valabile pe baza popularităţii lor, a nivelului de interacţiune sau a interesului manifestat de cei care urmăresc aceste conturi.
Twitter explică că atunci când va identifica un mesaj-tweet, un cont de urmărit sau alte conţinuturi populare sau relevante, va putea să îl adauge la fluxul de mesaje vizualizate de abonat. ‘Acest lucru înseamnă că veţi vedea uneori mesaje-tweet de pe conturi pe care nu le urmăriţi’, arată reţeaua de socializare.
Acest lucru este considerat însă negativ de amatorii de informaţii în direct, care preferă să urmărească un flux de mesaje postate cronologic. Numeroşi utilizatori au trimis vineri mesaje pe Twitter, cerând reţelei de socializare să revină asupra proiectului, considerat de ei catastrofal.
Facebook a lăsat posibilitatea utilizatorilor săi să aleagă modul de prioritizare a fluxului, fie în ordine cronologică, fie în funcţie de relevanţă, datorită unui algoritm actualizat în permanenţă care permite alegerea prioritizării.