Uber a lansat serviciul de ride sharing cu maşini electrice UberGREEN la Bucureşti, în prezenţa ambasadorului SUA

Uber a lansat, marţi, în Bucureşti, serviciul de ride sharing cu maşini electrice UberGREEN. Pentru început, clienţii vor fi deserviţi de 20 de autoturisme electrice Renault Zoe, pe baza planului tarifar Uber Select.
Economica.net - mar, 27 feb. 2018, 11:07
Uber a lansat serviciul de ride sharing cu maşini electrice UberGREEN la Bucureşti, în prezenţa ambasadorului SUA

Serviciul este disponibil chiar începând de marţi, iar clienţii sunt deserviţi, pentru început, de 20 de maşini electrice Renault Zoe, achiziţionate de şoferii parteneri ai companiei în leasing, în parteneriat cu Eldrive.

La eveniment au fost prezenţi ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, deputatul Iulian Iancu şi Ion Câmpeanu, secretar de stat în Ministerul Mediului responsabil de direcţia de dezvoltare durabilă şi schimbări climatice.

Bucureştiul este cel de-al cincilea oraş din Europa unde este introdus UberGREEN, după Amsterdam, Lisabona, Londra şi Paris.

Compania speră, astfel, să contribuie la reducerea poluării şi la descongestionarea traficului. În România circulă aproximativ 500 de maşini eletrice, majoritatea în Bucureşti. Automobilele au un preţ mai ridicat faţă de modelele cu propulsie tradiţională, iar dezvoltarea acestui segment de piaţă depinde şi de extinderea reţelei de staţii de încărcare.

„Bucureştiul este unul dintre cele mai aglomerate oraşe din Europa şi ne dorim să fim un partener de nădejde al autorităţilor, pentru a ajuta la reducerea traficului din Bucureşti. Dacă vom continua să creştem în acelaşi ritm şi tot mai mulţi oameni vor continua să îşi împartă maşina cu alţii, vom putea lansa până în 2020 serviciul UberPOOL, care în alte oraşe a contribuit la reducerea traficului cu o treime.

Credem că în viitor transportul va fi electric, va fi împărţit (referire la ride sharing – n.r.) şi va fi autonom.

Scopul acestui pilot este să democratizăm accesul la maşini electrice, să le facem disponibile unui număr cât mai mare de bucureşteni. Dorim să facem asta în parteneriat cu autorităţile, cu producătorii auto şi cu actorii din energie, pentru a dezvolta infrastructura pentru maşini electrice din Bucureşti”, a afirmat la evenimentul de lansare Nicoleta Schroder, manager general Uber România.

Ea a adăugat că Uber va lua peste câteva luni o decizie privind posibilitatea de a creşte flota de maşini electrice, în funcţie de rezultatele proiectului pilot.

„Maşinile electrice sunt încă greu de găsit în România, durează mult achiziţionarea unui astfel de automobil. Costul este şi el una dintre probleme, reţeaua de staţii de încărcare o alta. Sperăm să putem ajunge, de ce nu, la câteva sute de maşini, dar depinde de mai mulţi factori, inclusiv de profitabilitatea serviciului pentru partenerii noştri”, a explicat Schroder.

Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, a adăugat că Uber se bucură de toată susţinerea SUA şi a ambasadei pentru dezvoltarea afacerilor din România şi că soluţiile tehnologice ale companiei pot contribui la ameliorarea aglomeraţiei din trafic.

„Una dintre datoriile mele ca ambasador al Statelor Unite în România este să promovez afacerile americane, exporturile din America în România, să încurajez investitorii americani care vor să facă afaceri aici. Uber este o companie americană relativ tânără şi, totodată, una dintre cele mai inovative şi dinamice companii americane. A avut un efect uriaş, prin inovaţii, asupra vieţilor americanilor din mai multe oraşe din Statele Unite, din lume şi, iată, acum şi din Bucureşti.

Uber va continua să ofere servicii locuitorilor din Bucureşti şi din România, care vor îmbunătăţi mobilitatea, vor reduce gradul de congestionare a traficului – o problemă de care ne lovim în fiecare zi – iar acum, cu serviciul Green de la Uber, există şi o soluţie prietenoasă cu mediul.

Bucureştiul ajunge astfel în compania unor capitale, metropole europene precum Londra, Paris, Amsterdam şi Lisabona, ceea ce cofirmă deschiderea românilor către inovaţie, tehnologii noi, către servicii şi produse inovatoare”, a punctat ambasadorul Statelor Unite.

Iulian Iancu, deputat PSD şi preşedinte al Comisiei pentru industrii din Cameră, a asigurat Uber de toată susţinerea autorităţilor în vederea promovării maşinilor electrice şi a făcut chiar o dezvăluire personală în cadrul evenimentului.

„Transportul si energia sunt responsabile pentru 86% din poluarea planetei. 60% energia, 26% transporturile. 90% din petrolul lumii este folosit in transporturi. Şi atunci, cheia este de trecere, printr-o tranzitie pana in 2050, la o noua generatie de combustibili, sustinuta de o noua revolutie tehnologica. In aceste conditii, combustibilul viittorului este energia electrica.

Trebuie sa dezvoltam o retea nationala de statii de incarcare, care sa ne permita sa calatorim cu masini electrice in orice punct al tarii, iar incarcarea sa nu dureze cateva ore, ci 15 minute.

Tehnologia electrica va merge si catre mijloacele de transport in comun si catre transportul de marfa in toate formele lui”, a spus Iancu.

El a adăugat că UberGREEN poate fi o oportunitate pentru români să vadă maşinile electrice, să circule şi să se obişnuiască cu ele, iar programul Rabla Plus poate atenua o parte din preţul acestor automobile.

Secretarul de stat în Ministerul Mediului Ion Câmpeanu a dat şi el asigurări privind sprijinul autorităţilor, adăugând că anul trecut prin programul Rabla s-au vândut 28.000 de maşini noi, iar prin Rabla Plus aproximativ 1.000 de automobile electrice şi hibrid.

Iulian Iancu a făcut şi o dezvăluire personală: „Am un membru al familiei care merge de un an şi ceva numai cu Uber şi m-a rugat sa va transimt ca este foarte multumit, client de 5 stele.”

Uber şi-a lansat operaţiunile în România în urmă cu trei ani şi este prezentă, astăzi, în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov. Compania are câteva mii de şoferi parteneri şi aproxiamtiv 500.000 de clienţi.

Te-ar mai putea interesa și
AI la bugetari. Program de guvernare PSD privind digitalizarea – Ivan: Vorbim inclusiv de folosirea inteligenţei artificiale în administraţia publică
AI la bugetari. Program de guvernare PSD privind digitalizarea – Ivan: Vorbim inclusiv de folosirea inteligenţei artificiale ...
Inteligenţa artificială va fi folosită în administraţia publică din România, iar cel mai important proiect pregătit în momentul de faţă este aplicaţia unică a statului, a declarat,......
UPDATE – România intră deplin în Schengen în ianuarie 2025, anunţă Ungaria. Primele reacţii
UPDATE – România intră deplin în Schengen în ianuarie 2025, anunţă Ungaria. Primele reacţii
România şi Bulgaria se pot alătura pe deplin spaţiului Schengen de liberă circulaţie din ianuarie 2025, a declarat ...
43% dintre companiile germane active în România estimează degradarea mediului economic în următoarele 12 luni
43% dintre companiile germane active în România estimează degradarea mediului economic în următoarele 12 luni
Aproximativ 43% dintre companiile germane din România estimează o înrăutăţire a situaţiei economice în următoarele ...
ANAF avertizează cu privire la mesajele false transmise în numele instituției
ANAF avertizează cu privire la mesajele false transmise în numele instituției
Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise ...