„În cursul zilei de astăzi, 27 aprilie 2017, ne-am întâlnit cu Ministerul Transporturilor România, Răzvan Cuc, Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale – România, Augustin Jianu și reprezentanți din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, Romania (MAI) și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice si Fondurilor UE Fondurilor Europene (MDRAPFE).
În cadrul discuției referitoare la evenimentele din ultimele zile, am primit asigurări că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul UBER și nici șoferii parteneri. UBER nu este un serviciu de taxi, lucru agreat inclusiv de către reprezentanții Guvernului. Salutăm deschiderea Guvernul României, care și-a exprimat intenția de a defini și reglementa serviciile de ridesharing în linie cu recomandările Comisiei Europene și suntem încrezători că vor urma pași concreți în perioada imediat următoare”, a anunţat compania pe Facebook.
Ieri, reprezentanţii unor companii de taxi din Bucureşti au organizat un protest, în Piaţa Victoriei, în faţa clădirii Guvernului, printre altele împotriva Uber şi a altor aplicaţii de ridesharing şi e-hailing (chemarea unui taxi de pe smartphone).
Protestul s-a încheiat după orele prânzului, reprezentanţii taximetriştilor anunţând că au ajuns la o înţelegere cu autorităţile pentru rezolvarea „problemei pirateriei” de pe piaţa transportului de persoane.