„Anul trecut, doar 100 de parteneri UBER au contribuit cu aproximativ 320.000 de lei taxe la bugetul de stat, constând în TVA intracomunitar, impozit pe venit, impozit și contribuții salariale. În medie, un partener UBER care conduce pe platformă 2-3 ore pe zi, contribuie lunar cu suma de aproximativ 260 de lei, ceea ce putem spune că este aproximativ egal cu taxele pe care un angajator le plătește la bugetul de stat ca și contribuţii aferente salariului minim pe economie.
De asemenea, marea majoritate a partenerilor, fiind SRL-uri (adică microîntreprinderi), plătesc taxe pe venit. Cei mai mulți sunt înregistrați doar pentru TVA intracomunitar și acest lucru asigură o colectare de 100% a TVA-ului colectat la bugetul statului, fără a avea posibilitatea la alte cheltuieli deductibile” a spus Flavius Jakubowicz, manager financiar Jasill, compania de contabilitate şi audit care oferă consultanţă pentru cei mai mulţi parteneri Uber România, sute de PFA-uri şi SRL-uri.
Serviciile Uber în România sunt 100% fiscalizate – mii de şoferi parteneri Uber din România sunt înregistraţi ca PFA sau SRL şi plătesc taxe pentru veniturile generate prin intermediul platformei, precizează Uber România. La rândul său, compania UBER are o subsidiară înregistrată în România, plătind taxe la bugetul de stat.