„Vrem să ne extindem şi în alte oraşe, dar nu pot să înaintez o dată pentru când se va întâmpla asta. Faptul că am crescut de la 100 la 700 de restaurante într-un singur an, arată apetitul nostru şi ce putem face. Până la extinderea în afara Bucureştiului putem se ne mai extidem în două feluri: fie creşterem numărul de restaurante pentru a avea o diversitate mai mare, fie extindem zonele de livrare din oraş”, a explicat Krzysiek Radoszewski.
El a spus că în ultimul an, Uber Eats a adus o contribuţie economică importantă pentru curieri din Bucureşti şi sute de restaurante, care au făcut angajări ca urmare a creşterii volumului de comenzi datorat parteneriatului cu aplicaţia de livrări.
Cele mai populare feluri de mâncare comandate de români sunt burgerii, puiul fript și wrap-urile. Număr record de comenzi înregistrat de același utilizator este de 379, în timp ce cea mai mare comandă plasată a fost un meniu sushi cu 152 bucăți.
Durata medie de livrare a unei comenzi este de 36 de minute, iar cea mai scurtă livrare a durat doar 5,4 minute.
Printre cele mai populare restaurante Uber Eats sunt Nicolai (pe primul loc în aplicația Eats cu cele mai multe comenzi), Pain Plaisir (cea mai populară patiserie și brutărie), Atelierul de tarte (cel mai popular restaurant pentru brunch), calif & condimental (cel mai popular lanț de restaurante) sau Sara Green (cel mai popular restaurant vegan pe Uber Eats).
Sondaj asupra impactului economic al Uber Eats în rândul restaurantelor de top – principalele rezultate
Sondajul Uber Eats a implicat peste 50 de restaurante de top din București, care au început colaborarea cu aplicația la scurt timp după lansarea aplicației.
Când vine vorba de top trei beneficii ale colaborării cu Uber Eats, 82% dintre respondenți au afirmat că acest parteneriat îi ajută să își crească numărul de comenzi, să livreze mai rapid comenzile (70%) și să aibă mai multă vizibilitate pentru afacerea lor (68%).
72% dintre restaurantele care au răspuns sondajului spun că Uber Eats le-a ajutat să își crească afacerea. Aproape jumătate (47%) dintre respondenți spun că au înregistrat o creștere cuprinsă între 10% și 30%. Când vine vorba de cele mai multe comenzi primite într-o zi, 53% dintre restaurante au primit între 20 și 50 comenzi prin aplicația Uber Eats, în timp ce 8% au avut între 50 și 100 comenzi.
31% dintre restaurante au spus că se gândesc să angajeze mai mult personal pentru a acoperi numărul comenzi în creștere, în timp ce 35% dintre ei se gândesc să își extindă afacerile.
9 din 10 manageri sau proprietari de restaurante au spus că ar recomanda Uber Eats și altor restaurante.
Lansată cu trei ani şi jumătate în urmă, aplicaţia a folosit expertiza logistică şi tehnologia Uber, iar, acum, este prezentă în peste 500 de oraşe la nivel global. Durata medie de livrare a unei comenzi este mai mică de 30 minute. Uber Eats este cea mai mare platforma de livrare de mâncare la nivel mondial, exceptând China, potrivit companiei.