Într-o postare pe blogul companiei se arată că Uber a acordat asistenţă financiară directă în valoare de 19 milioane de dolari către aproape 48.900 de şoferi din întreaga lume, care au fost infectaţi cu virusul sau li s-a cerut să stea în carantină. Jumătate din sumă a fost plătită către 12.350 de şoferii săi şi livratori din SUA şi Canada, cea mai mare piaţă a Uber, unde are aproximativ 1,4 milioane de şoferi.
Conform programului anunţat în martie, şoferii din America de Nord primesc în medie aproape 650 de dolari, dar sumele diferă în funcţie de locaţie.
Uber nu a dat amănunte privind plăţile din alte ţări dar un purtător de cuvânt a precizat că a fost acordată asistenţă financiară în toate cele peste 70 de ţări în care operează compania.
Anterior, Uber anunţase că a alocat 50 milioane de dolari pentru a furniza şoferilor măşti şi dezinfectanţi, şi a achiziţionat aproximativ 28 de milioane de măşti.
Uber va desfiinţa aproximativ 3.000 de locuri de muncă, în plus faţă de cele 3.700 anunţate luna aceasta, deoarece restricţiile menite să oprească răspândirea pandemiei au redus cererea pentru servicii de ride-hailing, a anunţat luni directorul general Dara Khosrowshahi, într-un email adresat angajaţilor.
De asemenea, compania intenţionează să-şi reducă investiţiile în câteva proiecte care nu sunt de bază.
Serviciile de ride-hailing în SUA şi pe plan global sunt aproape în colaps în urma introducerii restricţiilor, în martie. Aproape două treimi din veniturile Uber sunt generate în SUA şi Canada, unde măsurile de izolare au fost impuse la mijlocul lunii martie. Cererile pentru serviciile Uber au scăzut cu 80% în aprilie, dar se redresează încet, a anunţat compania.
Uber a informat anterior că serviciul său de livrări Uber Eats îşi va înceta operaţiunile în Cehia, Egipt, Honduras, România, Arabia Saudită, Uruguay şi Ucraina începând cu data de 4 iunie. În schimb, operaţiunile care vizează serviciile de transport oferite de Uber în Cehia, Egipt, Honduras, România, Arabia Saudită, Uruguay şi Ucraina nu sunt afectate de această decizie.
Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii. Uber activează pe piaţa din România din februarie 2015, în Bucureşti, şi s-a extins în 2016 în oraşele Cluj, Braşov şi Timişoara. România este a doua piaţă ca mărime în regiunea central şi est europeană, după Polonia, şi a cincea din Uniunea Europeană.