„Uber poate să contribuie la fluidizarea traficului oferind date despre cele mai aglomerate străzi și intersecții, despre orele cu traficul cel mai intens, pe zone, sau despre semafoarele problematice, așa cum am făcut în orașe ca Washington, Boston sau Bogota. Acesta este marele avantaj al tehnologiei. Toate cursele realizate prin intermediul platformei formează o bază de date privind traficul din București, iar aceasta poate fi un instrument extrem de util pentru administrația publică locală în planificarea politicilor publice din zona mobilității urbane. Avem datele, avem instrumentele – adresăm Primăriei o invitație de lucra împreună”, a declarat Mark Boris Andrijanič, asociat pentru politici publice în cadrul Uber CEE.
Andrijanič a fost prezent la Bucureşti la conferinţa MOBILITY, organizată de Green Report în parteneriat cu Ministerul Mediului.
Uber a dezvoltat o platformă prin care oferă autorităţilor locale din oraşele unde activează acces la date anonimizate privind fluxurile de trafic.
Compania este prezentă pe piaţa din România din 2015, când a lansat serviciile în Bucureşti. Uber a ajuns, în 2016, şi în Cluj-Napoca, Braşov şi Timişoara.