Uber: România pe locul 12 din 20 în topul rating-ului utilizatorilor

După ce a analizat ratingul primit de pasagerii săi, inclusiv cei din România, Uber lansează primul Raport global de evaluare a utilizatorilor. Raportul prezintă topul țărilor și orașelor în care utilizatorii au cel mai bun rating în aplicație și momentele în care au cele mai mari șanse să obțină 5 stele. Astfel, utilizatorii români se află pe locul 12 din 20 de ţări analizate.
Economica.net - joi, 20 feb. 2020, 12:14
Uber: România pe locul 12 din 20 în topul rating-ului utilizatorilor

Pe primele trei locuri se află Croaţia, Paraguay şi Germania, iar pe ultimul loc se găsesc utilizatorii din Guatemala.

În topul orașelor din România în care utilizatorii au cel mai bun rating, Iașiul se află pe primul loc, urmat de Cluj, Timișoara, Brașov şi București.

Pentru utilizatorii din România care țin la ratingul lor, vineri este ziua în care au cele mai mari șanse să primească 5 stele. Pe când, la nivel global, ziua cea mai bună este lunea, iar duminica utilizatorii primesc cele mai slabe evaluări.

La nivel global, 1 ianuarie (Anul Nou) este data calendaristică cu cele mai slabe evaluări pentru utilizatorii Uber, pe când 31 decembrie și 2 ianuarie sunt cele mai bune zile. Se pare că perioada sărbătorilor de iarnă este specifică evaluărilor slabe, urmată de Ziua Recunoștinței și Halloween.
În România, utilizatorii au primit cele mai bune evaluări în mijlocul verii, pe 1 august.

În România, utilizatorii au mai multe șanse să primească 5 stele dimineața – la 9:00 am, însă, cei ce călătoresc trebuie să se trezească mai devreme pentru un rating bun pentru că la nivel global lucrurile stau un pic altfel:
1. 7:00 AM
2. 8:00 AM
3. 6:00 AM
4. 9:00 AM
5. 10:00 AM

Utilizatorii care călătoresc între miezul nopții și 4 dimineața au cele mai mari șanse de a primi un rating slab:
1. 3:00 AM
2. 2:00 AM
3. 4:00 AM
4. 1:00 AM
5. Miezul nopţii

Uber i-a întrebat pe șoferi care sunt acele mici gesturi care pot duce la un rating slab: de la o portieră trântită, până la timp nesfârșit de așteptare.

Sfaturi de la șoferi pentru utilizatori pentru un rating cât mai bun:

1. Nu întârzia: Fii pregătit/ă pentru preluare atunci când șoferul se apropie, sau anunță-l în aplicație dacă trebuie să te aștepte. Asigură-te că ai introdus adresa corectă pentru îmbarcare și că ești în locul indicat.
2. Nu închide portiera într-un mod neglijent: Amintește-ți că cei mai mulți dintre șoferi folosesc mașina personală și tratează-le bunurile cu grijă.
3. Volumul muzicii: E în regulă să-i ceri șoferului să dea drumul la muzică în mașină. Ai grijă să întrebi înainte dacă este de acord să ridici volumul.
4. Mâncarea și băutura în mașină: Cel mai bine este să îl întrebi pe șofer dacă este de acord să consumi mâncare sau băutură în timpul cursei. În cazul în care nu ești atent și lași în urma ta un mic dezastru, șoferul va trebui să curețe mașina pentru următorul utilizator. Așa că, pizza aia sigur mai poate aștepta.
5. Siguranța este pe primul loc: Șoferii vor să se asigure că pasagerii lor sunt în siguranță. Așa că nu vei obține ratingul mult dorit dacă îi ceri să meargă cu viteză sau să călătorească cu mai multe persoane în mașină decât îi permite legea.

Evaluările Uber au scopul de a încuraja respectul între pasageri și șoferi și de a consolida comunitatea Uber. La finalul fiecărei curse, călătorii și șoferii au posibilitatea de a se evalua reciproc, folosind un rating de la 1 la 5 stele, în funcție de experiența călătoriei lor. Ratingul general al fiecărui șofer și utilizator este afișat ca o medie. De exemplu, un utilizator cu multe evaluări mari poate avea o notă de 4.9.

Feedback-ul este anonim. Nici șoferii, nici pasagerii nu pot vedea câte stele au primit după o călătorie sau ce rating are o persoană anume. Astfel, feedback-ul sincer, constructiv și respectuos este benefic pentru întreaga comunitate Uber.

Te-ar mai putea interesa și
BCE va lua măsuri împotriva creditorilor care ignoră solicitările de remediere făcute de supervizori
BCE va lua măsuri împotriva creditorilor care ignoră solicitările de remediere făcute de supervizori
Banca Centrală Europeană intenţionează să ia măsuri contra creditorilor care se ocupă lent de remediile solicitate de supervizori, după sporirea frustrărilor cauzate de lipsa de reacţie,......
Update 2: Guvernul a depus jurământul la Palatul Cotroceni. Cabinetul Ciolacu a primit votul de încredere al Parlamentului. Votul de învestire a Guvernului s-a încheiat. Ce decalarații au făcut Ciolacu, Drulă, Simion, Coarnă (SOS) și Gavrilă (POT)
Update 2: Guvernul a depus jurământul la Palatul Cotroceni. Cabinetul Ciolacu a primit votul de încredere al Parlamentului. ...
Update 2: Miniştrii Cabinetului Ciolacu au depus, luni seară, jurământul de credinţă în faţa preşedintelui Klaus ...
Premier Energy a câștigat despăgubiri de aproximativ 4 milioane de euro și dobânzi legale penalizatoare în urma unui proces intentat pentru neexecutarea unui contract încheiat pe piața PCCB-BC
Premier Energy a câștigat despăgubiri de aproximativ 4 milioane de euro și dobânzi legale penalizatoare în urma unui ...
Casa de avocatură RTPR (Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu) anunță că a reprezentat cu succes compania Premier Energy ...
Tanczos Barna: Cu siguranţă trebuie să evităm creşterile de taxe şi impozite. Este obiectivul meu primordial cu toate că cifrele anului 2024 ne pun într-o situaţie provocatoare
Tanczos Barna: Cu siguranţă trebuie să evităm creşterile de taxe şi impozite. Este obiectivul meu primordial cu toate ...
Ministrul propus pentru preluarea portofoliului la Ministerul Finanţelor, Tanczos Barna, a declarat, luni, că România ...