Uber România: Toţi şoferii cărora li s-au ridicat plăcuţele de înmatriculare, au primit maşini din partea noastră. Amenzile vor fi contestate

Toţi şoferii Uber România cărora li s-au ridicat plăcuţele de înmatriculare în timpul controalelor efectuate de Poliţie înainte ca autorităţile să adopete ordonanţa de urgenţă privind activitatea de ride-sharing, au primit maşini din partea companiei, a spus, directorul general al Uber România, Nicoleta Schroeder.
Lidia Neagu - mar, 06 aug. 2019, 10:40
Uber România: Toţi şoferii cărora li s-au ridicat plăcuţele de înmatriculare, au primit maşini din partea noastră. Amenzile vor fi contestate

Oficialul Uber a mai explicat că toţi şoferii care au primit amenzi în acea perioadă au primit asistenţă juridică din partea companiei, iar amenzile au fost contestate în instanţă.

„Noi am sprijinit fiecare şofer partener în achitarea amenzii. Le-am oferit maşini celor care, din păcate, le-au fost ridicate plăcuţele. O parte dintre amenzi au fost contestate în instanţă şi din propria experienţă va spun că durează în jur de un an şi jumătate să primeşti un deznodământ. Nu avem o soluţionareda, pentru cele din trecut, o mare parte, au fost câştigate. Pentru că le-am oferit maşini, considerăm că i-am ajutat să treacă de acea perioadă neagră. Pentru noi a fost o perioadă grea, la fel şi pentru şoferii parteneri pentru că nu este uşor să ieşi pe stradă ştiind că îţi pot fi ridicate plăcuţele, însă am depăşit situaţia. Ne aşteptmă bineinţeles să câştigăm”

În luna mai, taximetriştii au protestat împotriva companiilor de ride sharing, astfel că Guvernul a adus în acea perioadă câteva modificări la Legea taximetriei care stabileau că transportul în regim de taxi sau închiriere este permis numai operatorilor cu autorizaţii de taxi valabile sau copii conforme. Modificările au făcut ca orice șofer prins în trafic care nu avea atestat de taximetrist sau nu era autorizat să circule în regim de taxi, putea fi amendat de către polițiști, fără ca ei să mai fie nevoiți să demonstreze că făceau această activitate în mod repetat.

Reprezentanţii Uber, dar şi de la celelalte companii, care au fost acuzate de cătrea taximetrişti de concurenţă neloială, anunţaseră că aplicaţiile nu pot fi închise, dar că va rămâne la latitudinea şoferilor dacă mai ies sau nu pe traseu. 

În urma controalelor din trafic, câteva sute de şoferi parteneri ai Uber din toată ţara au rămas fără placuţe de înmatriculare şi au fost amendaţi. De asemenea, o parte dintre şoferi nu au mai ieşit pe traseu.

Ulterior, peste aproximativ o lună de zile, pe 25 iunie, Guvernul a aprobat proiectul de act normativ privind reglementarea serviciilor alternative de transport de persoane prin intermediul unor aplicaţii digitale. Vezi AICI ce prevede această lege.

Uber deschide în București cel mai mare centru de asistență din Europa Centrală și de Est pentru șoferi și curieri

Pentru a veni în sprijinul şoferilor parteneri atât procesul de tranziţie către noile reglemtări, dar şi în alte privinţe. Uber a deschis la Bucureşti un centru de asistenţă, cel mai mare dinEuropa Centrală şi de Est.

Noul spațiu de 320 de metri pătrați a fost creat conform standardelor internaționale pentru centrele de asistență Uber, iar investiţia s-a ridicat la 250.000 de dolari..

Acesta va găzdui o echipă de 11 experți și are capacitatea de a oferi asistență pentru până la 2.500 de șoferi și curieri pe săptămână.

În contextul noii legi adoptate de Guvern care reglementează serviciile de ridesharing, noul centru va deveni un accelerator de conformitate, ajutându-i pe șoferi să parcurgă cât mai ușor toți pașii necesari autorizării. Astfel, centrul va găzdui reprezentanți din școli acreditate care vor oferi șoferilor informațiile complete cu privire la pașii și documentele necesare pentru certificarea ca șofer profesionist.

De asemenea, va fi un loc în care șoferii parteneri vor avea acces la toate materialele educaționale pentru a obține atestate și unde vor putea participa la sesiuni de informare în vederea obținerii autorizațiilor pentru mașină, companie sau ca șoferi independenți.

Te-ar mai putea interesa și
Update: Cum va arăta noul guvern. Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi un guvern pe patru ani. Care sunt numele vehiculate pentru posturile de miniștri
Update: Cum va arăta noul guvern. Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi un guvern pe patru ani. Care sunt numele vehiculate ...
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că noul Executiv care este pe cale să se formeze va fi "un guvern pe patru ani". El nu a dorit să ofere punctual detalii despre lista miniştrilor pe......
Polonezii de la Zabka au trecut borna de 50 de magazine Froo deschise în România
Polonezii de la Zabka au trecut borna de 50 de magazine Froo deschise în România
Polonezii de la Zabka, care au deschis primele magazine în luna iunie, la București, continuă expansiunea pe plan local ...
Hurezeanu a declinat propunerea de a candida la Preşedinţie: Nu port pălării mai mari decât îmi permite capul
Hurezeanu a declinat propunerea de a candida la Preşedinţie: Nu port pălării mai mari decât îmi permite capul
Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a declinat propunerea de a candida la președinție.
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israelul va continua să acţioneze cu forţă şi hotărâre contra rebelilor houthi din Yemen, acuzaţi de periclitarea ...