ArcelorMittal, care deţine în Ucraina oţelării şi mine de fier, a anunţat şi relocarea unor angajaţi străini şi ai familiilor acestora. Operaţiunile la facilităţile de producţie nu sunt afectate, a anunţat, marţi, compania.
‘Din cauza situaţiei instabile din Ucraina, conducerea ArcelorMittal Kryvyi Rih a decis relocarea unor angajaţi străini în afara ţării, alături de familiile lor. Aceştia vor reveni în Ucraina în viitorul apropiat. Directorul diviziei ucrainene al ArcelorMittal rămâne în ţară’, a anunţat compania.
Agenţiile de ştiri au anunţat că opt statui ale lui Lenin au fost lovite sau răsturnate în timpul turbulenţelor din Ucraina.
Conducerea ArcelorMittal a explicat că a decis demontarea monumentului ‘pentru siguranţa angajaţilor şi pentru a proteja clădirile companiei”.
‘Soarta statuii va fi decisă în conformitate cu legislaţia ucraineană’, au spus reprezentanţii ArcelorMittal.
În 2005, ArcelorMittal a cumpărat în Ucraina active de aproximativ 4,8 miliarde de dolari.
Profitul ArcelorMittal a crescut cu 23% în trimestrul patru din 2013, iar cel mai mare producător de oţel din lume se aşteaptă ca, în acest an, câştigurile să fie mai mari decât cele înregistrate anul trecut.
În perioada octombrie – decembrie 2013, profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) a urcat la 1,91 miliarde de dolari, de la 1,56 miliarde de dolari în perioada similară din 2012. Analiştii se aşteptau la un câştig de 1,81 miliarde de dolari.
În 2013, profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare s-a ridicat la 6,9 miliarde de dolari, după ce iniţial estimase câştiguri de peste 6,5 miliarde de dolari, iar pentru acest an compania se aşteaptă la EBITDA de aproximativ opt miliarde de dolari.
ArcelorMittal, prezentă şi în România, este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, cu activitate în peste 60 de ţări. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi (est), Iaşi (est), Roman (nord-est) şi Hunedoara (centru).