Principalul obiectiv al acestei companii mixte este de a unifica capacităţile industriei de apărare din cele două ţări pentru producerea în serie a noilor modele de arme moderne pentru armatele proprii, se menţionează într-un comunicat al consiliului, structură de pe lângă preşedinţia de la Kiev.
Acest lucru va permite, potrivit textului, renunţarea la contractele clasice de cumpărare-vânzare în domeniul armelor şi trecerea la un nivel mai avansat al cooperării bilaterale militare între Ucraina şi Turcia, care vor putea astfel dezvolta împreună noi tipuri de armament.
Unul dintre primele proiecte ce urmează a fi dezvoltate de această joint venture va fi o dronă de nouă generaţie, care să poată efectua operaţiuni de recunoaştere de la altitudini mari, cu o viteză de croazieră şi capabilă să efectueze lovituri de înaltă precizie cu diferite tipuri de arme.
Kievul se aşteaptă ca înfiinţarea acestei joint venture să permită consolidarea capacităţilor de apărare ale Ucrainei şi Turciei, notează publicaţia citată.