După examinarea tranzacţiei de 546 milioane de euro anunţată în luna noiembrie a anului trecut, executivul comunitar a ajuns la concluzia că achiziţionarea GTS Central Europe de către Deutsche Telekom nu ridică semne de întrebare cu privire la concurenţa pe pieţele din Ungaria, România, Cehia şi Polonia.
‘Entitatea rezultată în urma fuziunii va continua să se confrunte cu o concurenţă puternică, iar consumatorii vor continua să aibă un număr suficient de furnizori alternativi pe toate pieţele afectate’, a informat Comisia Europeană într-un comunicat.
Executivul comunitar estimează că există alţi jucători importanţi, precum Invitel şi UPC în Ungaria, Telefonica şi Dial Telecom în Cehia, Orange şi Vodafone în România, care vor continua să concureze cu noua entitate rezultată de pe urma fuziunii pe aceste pieţe.
GTS Central Europe, care deţine şi operează o reţea de fibră optică şi centre de date în Ungaria, România, Cehia, Polonia şi Slovacia, oferă servicii de transmisii de voce şi date.
Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, care la rândul său deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).