După analizarea preţului laptelui şi al produselor lactate în toate statele membre ale UE, Consiliul a decis că nu există o criză în industria lactatelor şi nu sunt necesare măsuri de urgenţă. Situaţia va fi monitorizată până în martie, a anunţat forul UE.
În noiembrie 2014, Taneva anunţa că preţul laptelui în Bulgaria a scăzut cu 14% şi va ridica din nou problema producătorilor de lactate afectaţi de embargoul rusesc, la următoarea reuniune a Consiliului de Miniştri ai Agriculturii din UE, scrie Agerpres.
Taneva a explicat că şase state au fost de acord cu măsurile de sprijinire a industriei lactatelor.
Comisia Europeană a anunţat în 2014 că va oferi producătorilor de legume şi de lactate, ce înregistrează pierderi în urma embargoului rus, compensaţii în valoare de 344 de milioane de euro.
În august 2014, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care interzice importurile de produse agricole şi alimentare provenite din ţările care au impus sancţiuni Rusiei în contextul crizei din Ucraina. Lista include produse din carne şi lapte precum şi fructe şi legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia şi Norvegia.