Executivul comunitar era îngrijorat că noua companie ar putea avea o motivaţie redusă pentru a produce noi ierbicide şi pesticide sau ar putea cere preţuri mai mari pentru actualele produse.
Într-un comunicat de presă, CE a precizat că aprobarea sa este condiţionată de vânzarea unei părţi importante din activităţile mondiale în domeniul pesticidelor ale DuPont, inclusiv structura sa mondială de cercetare şi dezvoltare.
‘Decizia noastră de astăzi garantează că fuziunea dintre Dow şi DuPont nu va reduce competiţia de preţ pentru actualele pesticide şi nici inovaţia pentru produse mai bune şi mai sigure în viitor’, a declarat comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager.
Fuziunea dintre Dow Chemical şi DuPont are loc într-un context de consolidare în sectorul agrochimiei, grupul chinez ChemChina intenţionând să preia grupul elveţian Syngenta, în timp ce grupul german Bayer vrea să preia compania americană Monsanto. Data limită până la care Comisia Europeană trebuie să îşi anunţe decizia cu privire la fuziunea ChemChina/Syngenta este 12 aprilie.