Printre investitorii din cadrul startup-ului se numără o listă lungă de miliardari (sau birourile de familie ale acestora), câteva fonduri de capital de risc bine cunoscute și câțiva finanțatori strategici. Pe lista miliardarilor se regăsesc nume notabile precum Eric Schmidt (fost CEO al Google), Xavier Niel, Yuri Milner, Bernard Arnault – CEO al LVMH (prin intermediul Aglaé Ventures) și Motier Ventures (biroul de familie al proprietarilor grupului Galeries Lafayette).
În ceea ce privește lista de investitori VC, printre aceștia se numără Accel, fondul Large Venture al Bpifrance, Creandum, Elaia Partners, Eurazeo, FirstMark Capital și Visionaries Club.
În cele din urmă, există o mână de investitori industriali, printre care Amazon și Samsung. Interesant este faptul că UiPath este, de asemenea, un investitor în H. Unicornul înființat de Daniel Dines va ajuta H atunci când vine vorba de comercializare și parteneriate.
Charles Kantor, co-fondatorul și directorul executiv al startup-ului, a fost cercetător universitar la Stanford, potrivit TechCrunch. Ceilalți patru cofondatori au lucrat anterior pentru DeepMind, compania de inteligență artificială deținută de Google: Karl Tuyls a fost director de cercetare la DeepMind, unde a lucrat în domeniul teoriei jocurilor și al cercetării multi-agent. Laurent Sifre a fost un cercetător principal care a contribuit la multe dintre proiectele emblematice ale DeepMind, precum AlphaGo, AlphaFold și AlphaStar. Mai recent, a lucrat, de asemenea, la modelele de inteligență artificială Gemini și Gemma ale Google. Daan Wierstra, care va deveni cercetător șef al H, a fost membru fondator la DeepMind. Și Julien Perolat a lucrat în domeniul teoriei jocurilor și al cercetării multi-agent la DeepMind.
Ce anume face H
H construiește modele de bază pe care le descrie ca fiind „agentice”, un tip de inteligență artificială care este conceput pentru a descompune sarcinile în mai multe etape și pentru a îndeplini aceste sarcini secundare, mai degrabă decât să răspundă doar la solicitări, una câte una. Startup-ul spune că modelele sale vor fi mai capabile să raționeze, să planifice și să colaboreze decât cele ale concurenților săi.
Tehnologia este destinată să deservească atât verticalele de afaceri, cât și cele de consum, iar UiPath plănuiește deja să dezvolte o relație comercială cu startup-ul.
Compania fondată în România, care oferă software de automatizare pentru a efectua sarcini repetitive în cadrul întreprinderilor, afirmă că tehnologia H va extinde semnificativ capacitățile sale.
„Echipa H va aduce puterea GenAI pentru întreprinderi și automatizarea afacerilor prin intermediul unei noi generații de modele de acțiune, capabile să îndeplinească o succesiune de sarcini pentru a automatiza fluxuri de lucru complexe”, a declarat co-fondatorul și directorul de inovare al UiPath, Daniel Dines, citat de Sifted.
„Cred că acest strat de bază va fi transformator și va oferi noi capacități de execuție software-ului din toate industriile și funcțiile.”