CITR, lichidatorul City Insurance, fost lider în asigurări cu peste 3 milioane de clienți doar pe zona RCA, a scos la vânzare cea mai valoroasă proprietate rămasă în patromoniul companiei. Este vorba despre un hotel aflat în plin centrul Capital, cu terenul aferent. Hotelul se numește El Greco și este situat într-o casă istorică construită în 1930. Mai important, cu tot cu grădină, proprietatea ajunge la 2.000 de metri pătrați situați într-o zonă unde unele terenuri s-au vândut și cu mai mult de 2000 de euro pe metru pătrat. Totuși, așa cum mai scria Economica, evaluarea proprietății a fost făcută la 1,5 milioane de euro, adică mai puțin decât veniturile City Insurance dintr-o zi bună de RCA. De altfel, tot ce a rămas astăzi din City Insurance nu valorează mai mult de trei zile cu vânzări bune.
City Insurance, fost lider al pieței asigurărilor cu peste 3 milioane de clienți doar pe zona RCA și cu sute de mii de creditori, deține bunuri cu o valoarea de piață de aproximativ 14 milioane de euro și o valoare de lichidare de puțin peste 10 milioane de euro, relevă un document publicat de lichidatorul companiei și consultat și de Economica. Este o sumă practic neglijabilă comparativ cu nivelul datoriilor înregistrate, chiar și dacă luăm în considerație doar sumele ce urmează să fie plătite de Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) creditorilor de asigurări.
Dacă toate cele 200.000 de cereri de plată primite de FGA de la creditori de asigurări ai City Insurance (în principal șoferi loviți de asigurați cu RCA la City și service-uri care au reparat acele mașini) vor fi avizate și dacă dauna medie plătită se menține la nivelul de până acum, FGA va avea de plătit între 300 și 350 de milioane de euro, acestea fiind sume certe din falimentul City.
Comparând cu vânzările companiei din perioadele sale de glorie, toate bunurile rămase valorează cât 2-3 zile bune pentru vânzări de RCA. În medie, în cele nouă luni pe care le-a apucat din 2021, City a vândut de circa 9 milioane de lei pe zi, conform calculelor noastre, iar aceasta în condițiile în care vânzările s-au redus după ce a intrat sub administrarea FGA. Deci, în cel mai prost an al său, City ar fi acoperit din vânzări valoarea bunurilor din proprietate în nici o săptămână.