Un al doilea retailer de bricolaj renunţă la furnizorii de lemn necertificaţi. Leroy Merlin a început procesul de shimbare a ofertei
Retailerul de bricolaj Leroy Merlin, care operează 15 magazine la nivel naţional, anunţă întreruperea colaborărilor cu companiile care nu dețin certificările de sustenabilitate FSC (Forest Stewardship Council) și PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification).
Începând cu luna februarie, Leroy Merlin România a demarat procesul de delistare a tuturor produselor din lemn, provenite de la companii naționale și internaționale, care nu respectă standardele de sustenabilitate și cele două certificări. Procesul de înlocuire a produselor delistate se va întinde pe o perioadaă de maxim 3 luni.
„În cultura organizației noastre, pe primul plan sunt oamenii, iar parteneriatele de afaceri sunt bazate pe încredere și respect reciproc. Respectul față de mediul înconjurator este o preocupare a fiecaruia dintre noi, cei din echipa Leroy Merlin. Ne dorim, în egala masură, ca partenerii noștri să se comporte responsabil și să imbrățișeze aceleași valori în care noi credem. Doresc sa ii asigur pe toți partenerii noștri, de la angajați la colaboratori sau autorități, de întreaga noastră integritate în ceea ce privește activitățile noastre comerciale pe teritoriul fiecărei țări în care ne desfășurăm activitatea și de asemenea, de respectarea cu strictețe și fără echivoc a legilor ce guvernează aici” a declarat Frédéric Lamy, directorul general LEROY MERLIN România.
Amintim că la finele anului trecut, aceeaşi mutare a făcut-o şi retailerul Hornbach, care a anunţat că va renunţa din ianuarie 2017, la contractul cu Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare jucător pe piaţa prelucrării lemnului din România. Decizia a venit în contextul în care Hornach vrea ca toate materialele lemnoase şi produsele din lemn cumpărate de grup să provină din silvicultură sustenabilă.
După câteva luni sub observaţie, Schweighofer a pierdut definitiv certificarea FSC pentru lemnul procesa, după ce activiști din trei țări (Germania, Austria și România) au înmânat o petiție semnată de peste 250.000 de cetățeni directorilor FSC.
În urma acestei decizii, lemnul tăiat ilegal din pădurile României nu va mai fi certificat și nu va mai putea fi vândut sub marca FSC pe piețele internaționale.