Un clan ţigănesc le-a „zburat” britanicilor sute de mii de lire sterline din banii publici

O bandă organizată de ţigani din Ţăndărei a furat peste 800.000 de lire sterline din sistemul de ajutoare sociale din Marea Britanie. Modul de "operare" al ţiganilor este unul extrem de paşnic şi comod, fiind din plin favorizat şi de credulitatea autorităţilor britanice.
Economica.net - vin, 24 feb. 2012, 21:55

Metoda bandei de infractori,  poreclită de britanici „Con Air” – un joc de cuvinte care se referă la calitatea de infractori a ţiganilor şi la modul lor de acţiune – era una cât se poate de simplă.

Infractorii îşi procuraseră documente de identitate falsificate, precum şi o serie de recomandări de la locuri de muncă fictive, pe care le-au prezentat autorităţilor britanice  pentru a se putea înscrie astfel în sistemul de asigurări britanic, ca să obţină ajutoare sociale de la acesta, scrie Daily Mail.

Astfel, două ţigănci surori din această bandă, Ramona şi Dorina Dumitru, au reuşit să fure din buzunarul contribuabililor britanici, în aproximativ 6 ani, peste 800.000 de lire sterline, prin acţiuni descriese de către un judecător britanic ca fiind „un atac flagrant la sistemul de ajutoare sociale” din Marea Britanie.

Membrii clanului cereau ajutoare sociale de la statul britanic folosind simultan câte două identităţi diferite, una reală şi cea de-a doua contrafăcută, pe care reuşiseră să le înregistreze în sistemul de asigurări britanic. În plus, veneau şi cu documente de identitate false în care figurau copii inexistenţi, pentru a primi astfel şi mai mulţi bani.

Mulţi dintre membrii clanului nici nu au locuit în Marea Britanie în vremea când au beneficiat de ajutoarele sociale. Acestea le erau ridicate şi aduse „par avion” de una dintre cele două ţigănci surori, care zbura regulat din România în Marea Britanie pentru a încasa banii şi a-i aduce clanului din România.

Şi mai şocante au fost deciziile date de justiţia britanică membrilor clanului ţigănesc, în cadrul unor noi audieri în faţa unei curţi penale din Southwark. Ramona Dumitru, în vârstă de 43 de ani, care şi-a folosit atât identitatea adevărată, cât şi una falsă şi a pretins că are şase copii cu vârste între 3 şi 13 ani, a luat ilegal de la statul britanic 81.106,33 de lire sterline, potrivit surselor judiciare, dar a fost obligată de statul britanic să înapoieze doar 16,65 de lire sterline!…

Sora ei, Dorina Dumitru, de 39 de ani, care a folosit de asemenea identitatea ei reală, cât şi una fictivă, a luat de la statul britanic 101.333,27 de lire sterline şi a fost obligată de instanţa britanică să înapoieze numai … 1 liră sterlină!

Aceste pedepse care par hilare la prima vedere au temei legal în realitate, pentru că cele două infractoare n-au avut declarate nicun fel de bunuri pe care statul britanic să le execute pentru a recupera din banii furaţi de aceste femei. Ele au fost arestate în mai 2011, împreună cu alţi şapte membri ai clanului, şi condamnaţi, în total, la peste 13 ani de închisoare.

Capul reţelei, Teluş Dumitru, de 37 de ani, a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare, iar soţia lui, Ramona, la 2 ani de închisoare, în timp ce sora ei, Claudia Radu, de 36 de ani, a fost arestată pe aeroportul din Stansted, când venea să ridice ajutorul social şi condamnată la 6 luni de închisoare. Tatăl lor, Ion Stoica, de 57 deani, a fost condamnat la 6 luni de detenţie, iar cumnatul Claudiei, Adrian Radu, de 34 de ani, la 12 luni de închisoare. Dorina Dumitru a primit 1 an şi 8 luni de închisoare, Marian Gheorghe, de 35 de ani, a primit 2 ani şi 4 luni de detenţie, iar Ion Lincan, de 35 de ani, 1 lună de închisoare.

Un alt infractor, Abdel Lemsatef, de 67 de ani, a fost condamnat la 9 luni de închisoare după ce a recunoscut că i-a furnizat lui Dumitru recomandări de la locuri de muncă fictive pentru membrii clanului, pentru ca aceştia să primească ajutoare.

Condamnările au fost date pentru fapte care datează dinperioada 2003-2009. Noi audieri ale unora dintre infractori sunt prevăzute pentru data de 26 aprilie.

 

 

 


 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Jenate de sancțiuni, companiile ruse au început să folosească criptomonede
Jenate de sancțiuni, companiile ruse au început să folosească criptomonede
Companiile ruse au început să folosească criptomonede în plăți internaționale în urma modificărilor legislative care au permis o astfel de utilizare pentru a contracara sancțiunile......
Cum poți scoate profit maxim folosind servicii uzuale oferite de toate băncile din România
Cum poți scoate profit maxim folosind servicii uzuale oferite de toate băncile din România
Șeful direcției Business din ING Bank, Florin Ilie, arată că anumite servicii bancare care sunt subutilizate de firme ...
Vești proaste de Sărbători. Vine criza cea mare, avem cel mai mare deficit din lume: România va fi mai rău decât Grecia. Bugetul este o ficțiune, o vrăjeală, nici nu știm cât este gaura!
Vești proaste de Sărbători. Vine criza cea mare, avem cel mai mare deficit din lume: România va fi mai rău decât Grecia. ...
Profesorul de economie Bogdan Glăvan, adept militant al piețelor libere, spune că România se apropie de o criză foarte ...
Cod galben de vânt în București. Pompierii au intervenit în 101 cazuri în Capitală și județul Ilfov
Cod galben de vânt în București. Pompierii au intervenit în 101 cazuri în Capitală și județul Ilfov
Pompierii au gestionat 101 intervenţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, miercuri, în intervalul orar 10:00 - 18:00, pe ...