Un complex de locuinţe din Iaşi al Red Management, scos la vânzare de lichidator pentru 6,4 mil. euro

Lichidatorul judiciar a scos la vânzare, prin negociere directă, complexul Arena Residential din Iaşi, aparţinând firmei Tătăraşi Arena, un vehicul al Red Management Capital, la un preţ de pornire de 6,4 milioane euro.
Economica.net - vin, 18 oct. 2013, 07:46
Un complex de locuinţe din Iaşi al Red Management, scos la vânzare de lichidator pentru 6,4 mil. euro

Complexul, nefinalizat, ar fi urmat să cuprindă 7 blocuri de locuinţe, cu zece etaje, fiind amplasat lângă Iulius Mall din Iaşi. Acesta este construit pe un teren de aproape 14.000 metri pătraţi. Ofertele de participare la procedura de negociere directă sunt aşteptate de Casa de Insolvenţă Transilvania până la 7 noiembrie.

Până la data intrării în insolvenţă erau construite „la roşu” trei din cele şapte blocuri. Terenul a fost achiziţionat în anul 2006, iar în 2007 a fost desemnat deja antreprenorul general. Firma nu a reuşit să vândă nicio locuinţă, însă a încheiat 6 antecontracte.

Firma Tătăraşi Arena a intrat în insolvenţă la finele anului trecut, pentru datorii de 80 milioane lei (18 milioane euro), având la intrarea în incapacitate de plată disponibilităţi băneşti de 6 lei.

Volksbank, cu 20 de milioane de lei, respectiv circa 25% din creanţe, este printre cei mai importanţi creditori, potrivit tabelului preliminar al creanţelor. North East Property Holdings, din Olanda, prin care Red Management Capital controlează Tătăraşi Arena, s-a înscris în tabel cu creanţe de 42,5 milioane de lei (70,37%), iar firma Instalaţii Grup, constructorul general al complexului, cu 15,2 milioane de lei.

Banca a acordat firmei un împrumut pentru investiţii în valoare de 14 milioane de euro, din care a fost trasă doar suma de 3,89 milioane euro, echivalentul a 17,37 milioane lei. Din cauză că nu a fost îndeplinit numărul de antecontracte prevăzut în contract firma nu a mai putut beneficia de restul creditului.

Red Management Capital, condus de omul de afaceri Andrew Stear, nu este la primul eşec pe piaţa locală. Compania este proprietarul centrului comercial Armonia Mall din Brăila, închis după doar nouă luni de funcţionare, pentru rezultate slabe. Firma prin intermediul căreia este dezvoltat centrul comercial a intrat în 2011 în insolvenţă, iar mall-ul a fost scos la vânzare, fără succes însă.

Red este un grup controlat de fon­du­rile de investiţii GED din Spania şi Warburg Pincus din Statele Unite, care avea intenţia să dezvolte şi numeroase alte proiecte, în oraşe precum Baia Mare, Satu Mare, Constanţa, Iaşi sau Giurgiu. Toate aceste proiec­te au fost blocate, iar unele au ajuns de asemenea în insolvenţă sau fali­ment.

Grupul a dezvoltat şi proiectul Armonia Arad, cumpărat de compania austriacă Immofinanz, care a decis în acest an să îl închidă şi să-l transforme în centru logistic.

Te-ar mai putea interesa și
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri. Motivul? Rusia va stopa livrările de azi
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri. Motivul? Rusia va stopa livrările de azi
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri, după ce OMV AG a anunţat că Rusia va stopa livrările de sâmbătă, transmite Bloomberg....
Mișcări negative pe piața auto. GM concediază 1.000 de oameni, Northvolt, aproape de insolvență
Mișcări negative pe piața auto. GM concediază 1.000 de oameni, Northvolt, aproape de insolvență
Schimbările din piața auto au adus multe vești neplăcute pentru toți membrii săi, fie ca sunt producători, fie ca ...
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Lipsa lichidității creează probleme mari în agricultură, într-un an în care seceta a calamitat producția agricolă ...
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă anul acesta cadourile se cumpără preponderent din economii
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă ...
Anul acesta, cadourile de Crăciun se cumpără cu fondurile din economii (53% dintre respondenți), nu cu bani împrumutați ...