Un constructor se protejează de Metro Cash&Carry în instanţă. I-a cerut insolvenţa
Procema SA- Institut de cercetare, proiectare şi producţie experimentală în domeniul Construcţiilor a cerut insolvenţa Metro Cash&Carry România SRL, societatea care operează lanţul de magazine Metro la nivel naţional, potrivit site-ului instanţelor de judecată. Dosarul care are ca obiect procedura insolvenţei – societăţi cu răspundere limitată a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti în data de 30.07.2015 şi are ca prim termen 28.10.2015.
Întrebaţi de ECONOMICA.NET, oficialii Metro susţin că nu au primit încă niciun document oficial emis de vreo autoritate sau instanţă în acest sens, motiv pentru care nu se pot pronunţa încă pe marginea acestui subiect. Colaborarea cu această companie menţionată este închisă din anul 2013″, mai spun oficialii Metro.
Procema are una dintre cele mai mari capacităţi de procesare oţel-beton din Europa şi a lucrat ca şi subcontractor pentru mai multe proiecte publice şi private din România. Compania a participat, printre altele, la construcţia Acceleratorului de Particule de la Măgurele, Catedralei Mântuirii Neamului din Bucureşti, Autostrăzii Arad-Timişoara, Magistralei 5 de Metrou, dar şi la ridicarea Promenada Mall, Floreasca Sky Tower sau AFI Cotroceni Park.
Procema este un business cu o cifră de afaceri consolidată de 45 de milioane de euro anual şi este parte a unui grup din care fac parte Lafarge-Comnord, Procema Engineering, Procema Cercetare şi Isopan Steel.
METRO Cash & Carry România este parte integrantă a METRO Cash & Carry Internaţional şi a fost lansată oficial în România în luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distribuţie, în Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 31 se magazine Metro Cash & Carry şi Metro Punct în 24 de oraşe. Distribuţia naţională a magazinelor METRO România este următoarea: 5 centre în Bucureşti, câte 2 centre în Braşov, Constanţa, Timişoara şi câte un centru în fiecare din următoarele oraşe: Cluj, Bacău, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Pitești, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Sibiu, Suceava, Tg. Mureş, Arad, Deva, Brăila, Satu Mare, Piatra Neamţ, Buzău, Târgovişte şi Turda.
Compania a raportat în 2014 o cifră de afaceri de 4.4 miliarde de lei şi o pierdere de 1,2 milioane de lei, faţă de 4,7 miliarde de lei cât a fost cifra de afaceri în 2013.
Compania noastra nu a primit niciun document oficial emis de vreo autoritate/ instanta
in acest sens, nu as avea cum/ ce anume sa comentez privind subiectul de mai jos.
–colaborarea cu aceasta companie mentionata este inchisa din anul 2013–
Până la publicarea acestui text, Procema nu şi-a exprimat punctul de vedere. Vom reveni cu detalii de îndata ce vor fi disponibile.