Un francez a fost numit, în locul unui român, şef peste Uzina Vehicule Dacia

Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni va fi condusă, de la 1 octombrie 2016, de francezul Christophe Dridi. Acesta îl va înlocui pe Cornel Olendraru, care a fost avansat pe poziţia de director industrial pentru regiunea Eurasia, responsabil de performanţa industrială şi logistică a Grupului Renault în România, Turcia şi Rusia.
Economica.net - vin, 30 sept. 2016, 11:29
Un francez a fost numit, în locul unui român, şef peste Uzina Vehicule Dacia

Christophe Dridi (47 ani) va conduce, începând cu 1 octombrie, operaţiunile Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni fiind responsabil de activitatea de producţie a modelelor din gama Dacia, realizată cu contribuţia a 7.200 de salariaţi. Acesta îl va înlocui pe românul Cornel Olendraru (46), care va prelua postul de director industrial pentru regiunea Eurasia, responsabil de performanţa industrială şi logistică a Grupului Renault în 3 ţări, România, Turcia şi Rusia, potrivit unui comunicat al companiei. Dridi vine din Tanger unde a fost director de producție.

„Sunt fericit să mă alătur echipelor de la Uzina Vehicule din Mioveni, leagănul vehiculelor Dacia. Cornel și colegii din uzină au realizat o muncă excelentă. Alături de colaboratori, voi continua creșterea și evoluția dinamică ce au fost adoptate de uzină, cu scopul de a continua să fabricăm vehicule competitive, de o calitate ireproșabilă, care răspund exigențelor clienților actuali și atrag noi clienți”, a declarat Cristophe Dridi.

„ Sunt onorat de noua poziţie pe care o voi ocupa. Dacă în România şi Turcia, operaţiunile grupului Renault sunt consolidate şi performante, oportunitatea şi provocarea cea mai mare va fi în Rusia, într-o piaţă care şi astăzi este în scădere, dar are un potenţial uriaş. Voi rămâne în contact strâns cu uzinele de la Mioveni. Îmi propun să contribui în continuare la modernizarea Daciei şi îmi doresc să reuşesc să duc la nivel de regiune măcar o parte din experienţa extraordinară acumulată în România”, a declarat Cornel Olendraru.

Christophe Dridi (47 ani) este absolvent al Ecole Supérieures des Sciences et Technologies de l’Ingénieur din Nancy, Franţa, şi deţine o diplomă MBA INSEAD, în management global. Își începe cariera la Renault, în 1993, ca inginer, iar din 1996 este manager Fiabilitate şi Statistică. În 2001, se alătură echipelor Alianței Renault – Nissan, în Japonia, unde ocupă funcţia de manager Calitate, la Nissan. Ulterior, se expatriază în Mexic, unde devine Director de Calitate Renault Mexic. Parcursul său profesional continuă în Franța, la Departamentul Montaj și la Inginerie în uzina din Sandouville, după care devine responsabil cu incidentologia vehiculelor Renault și Dacia, la Technocentre. Din 2009, preia responsabilitatea de Director de Producție al uzinei din Casablanca și, ulterior, trece pe aceeaşi funcţie la uzina din Tanger. El devine, de la 1 octombrie, director al Uzinei Vehicule Dacia de la Mioveni.

Cornel Olendraru (46 ani) a absolvit facultatea de Aeronave din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti. Are un master şi un doctorat în mecanică, obţinute la Şcoala Politehnica Palaiseau din Franţa. În 1999 îşi începe activitatea ca inginer la Honeywell, unde a lucrat în fabricile din Franţa, Marea Britanie şi Italia, iar între 2001 şi 2003 este responsabil de coordonarea capacităţii de producţie şi de performanţa uzinelor din Europa. Din 2003 revine în România la Honeywell Garret, unde este, pe rând, director de producţie, director logistică şi director al uzinei. În 2010 preia conducerea departamentului de fabricaţie din cadrul Uzinei Mecanica şi Şasiuri Dacia, ulterior ocupând poziția de director. Din 2013, Cornel Olendraru este director al Uzinei Vehicule Dacia, iar, de la începutul lunii octombrie 2016, devine director industrial și logistic al regiunii Eurasia.

Situată pe platforma industrială de la Mioveni, Uzina Vehicule Dacia asigură producţia gamei de vehicule Dacia (Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway şi Duster), dar şi a modelului Renault Symbol. Capacitatea maximă de producţie a uzinei este de 350.000 de unităţi pe an. La mai puţin de un minut, o maşină iese de pe banda de montaj a uzinei.
Mai multe detalii, aici.

 

Te-ar mai putea interesa și
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israelul va continua să acţioneze cu forţă şi hotărâre contra rebelilor houthi din Yemen, acuzaţi de periclitarea transporturilor maritime internaţionale şi a ordinii internaţionale, a......
Află cum poţi avea acces gratuit la toate posturile tv HBO şi Cinemax până pe 5 ianuarie 2025
Află cum poţi avea acces gratuit la toate posturile tv HBO şi Cinemax până pe 5 ianuarie 2025
Pentru că urmează o perioadă cu multe zile libere, unele în care ne vom putea permite luxul de a ne relaxa, de a petrece ...
Companiile din energie vor trebui să plătească o cauțiune dacă cer suspendarea unei amenzi în instanță
Companiile din energie vor trebui să plătească o cauțiune dacă cer suspendarea unei amenzi în instanță
Amenzile acordate de Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei se vor plăti chiar dacă se vor ataca ulterior, iar ...
INS: Resursele totale de zahăr şi produse din zahăr au crescut în 2023 cu 186.000 tone
INS: Resursele totale de zahăr şi produse din zahăr au crescut în 2023 cu 186.000 tone
Resursele totale de zahăr şi produse din zahăr (în echivalent zahăr rafinat) au fost mai mari în 2023, faţă de anul ...