Un grup de cinci studenţi au câştigat cel mai mare Coding Contest din România cu un proiect pentru diagnosticarea pneumoniei

Un grup de cinci studenţi au câştigat cel mai mare Coding Contest din România cu proiectul "DistribDoc", care ajută la o diagnosticare mai bună a pneumoniei, în ţară. Premiul constă în 25.000 de dolari.
Economica.net - joi, 24 oct. 2019, 11:24
Un grup de cinci studenţi au câştigat cel mai mare Coding Contest din România cu un proiect pentru diagnosticarea pneumoniei

Tehnologia din spate se bazează pe Federated Learning, un mod inedit de a antrena local sisteme inteligente, în medii unde datele au o rată mare de confidențialitate. Următorul pas constă în propagarea și agregarea cunoștințelor fiecărui sistem, pentru a obține un sistem global complet. De menționat este că datele nu părăsesc niciodată mediul local, iar cunoștințele obținute de sistem sunt total abstractizate de noțiunea datelor confidențiale.

Această soluție a fost folosită pentru a demonstra, pe baza unui set de imagini radiologice care indicau pneumonia, că o posibilă implementare ar fi fezabilă în spitalele și clinicile din România, pentru a îmbunătăți performanțele doctorilor în a oferi un diagnostic mai rapid. Echipa câștigătoare a fost compusă din Horia Paul Ion, Tudor Cebere, Ionuț Ursescu, George Muraru și Valentin Mocanu.

„Participarea la Coding Contest a fost o experiență minunată pentru noi. Am început să dezvoltăm proiectul imediat cum ne-am decis în ce categorie merită să concurăm. Am creat acest proiect special pentru competiție și a fost extrem de interesant, pentru că ne-a făcut să ieșim din zona noastră de confort. Ne-a provocat să fim creativi, să inovăm și să ne depășim limitele. Acesta este cel mai bun rezultat pe care îl puteam obține și ne dă încredere să îl dezvoltăm în continuare.”, a declarat Horia Paul Ion, membru al echipei 53, marele câștigător Coding Contest 2019.

Premiul al 2-lea (20.000 de dolari) a fost câștigat de echipa 30, cu proiectul „Smart Bookstore – provide an AR way of interacting with hardcover books”. Cu ajutorul aplicației, utilizatorii vor putea afla mai multe detalii despre cartea care îi interesează, să o adauge în coș (fie în format fizic sau digital) și să primească recomandări de carți similare. Aplicația permite oamenilor un mod interactiv de căutare și cumpărare a carților din inventarul unei librării (fizice sau online), folosind tehnologia AR. Echipa a fost compusă din Mihaly Nagy, Ioan Vlad, Alexandru Gherghina și Leonard Leon.

Premiul al 3-lea (15.000 de dolari) a fost câștigat de echipa 14, cu proiectul „Connected Neighborhood System – facilitate the access in private or restricted areas”. Aplicația permite managementul intregrat al unui spațiu de parcare privat, configurarea interactivă și vizuală a echipamentelor de pe bord pentru un autovehicul și un sistem de monitorizare și intervenție în caz de pericole urbane, utilizând unități mobile și rețele de senzori. Echipa a fost compusă din Dan Petrescu, Alin Ciungulescu, Orlando Pîrlog, Cătălin Cimpoeru și Răzvan Petrescu.

Premiul pentru inovație și originalitate (5.000 de dolari) a fost câștigat de echipa 10, care a dezvoltat proiectul „Autonomous threat tracking and response system for smart cities”.

Premiul pentru rezolvarea provocării competiției (5.000 de dolari) a fost câștigat de echipa 22, cu proiectul „Configure the interior of a car on a mobile app and then see it in VR”.

Concursul a fost organizat de compania Cognizant Softvision, lider global pe piața de software, în perioada 19-20 octombrie, în București. Peste 200 de programatori au participat la eveniment și au fost provocați să își folosească imaginația și expertiza pentru a dezvolta produse inovatoare pe următoarele categorii tehnice: ChatBots, AR/VR, Internet of Things, Artificial Intelligence și Machine Learning.

Juriul a evaluat soluțiile propuse, în funcție de tehnologia folosită, inovație, originalitate, modul în care răspund provocărilor competiției, experiența utilizatorului, funcționalitatea interfeței cu utilizatorul, design, claritatea conținutului și abilitățile de prezentare.

„S-a confirmat încă o dată că suntem un pol valoros de inovație digitală, având unii dintre cei mai talentați și pasionați ingineri. La Cognizant Softvision, toată lumea este încurajată, zi de zi, să accepte noi provocări în carieră, fiind implicată în proiecte care transformă numeroase industrii. Împreună, inovăm în domenii precum Machine Learning, Artificial Intelligence și Internet of Things, pentru a crea soluții cu impact real. Am încurajat dintotdeauna modul de gândire și inițiativele orientate spre inovație. Suntem bucuroși că prin acest Coding Contest am oferit oamenilor oportunitatea de a crea soluții revoluționare, bazate pe cele mai noi tehnologii, menite să îmbunătățească viața și să schimbe lumea”, a declarat Lia Apostol, Marketing and Communication Manager, Cognizant Softvision România.

Cognizant Softvision este prezentă pe piața din România din 1998. În prezent are aproximativ 1.700 de angajaţi care lucrează în studio-urile din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Baia Mare.

Te-ar mai putea interesa și
Magistrala 6 de metrou: Restricții suplimentare de circulație la Fântâna Miorița. Cum au evoluat lucrările la secțiunea 1 Mai – Tokyo în a doua jumătate a lui septembrie VIDEO
Magistrala 6 de metrou: Restricții suplimentare de circulație la Fântâna Miorița. Cum au evoluat lucrările la secțiunea ...
Metrorex anunță vineri că, începând cu data de 5 octombrie 2024, în zona Fântâna Miorița vor intra în vigoare restricții suplimentare de circulație. Tot vineri, au apărut imagini video......
Fechet: Avem din ce în ce mai multe investiţii private în proiecte sănătoase pentru mediu
Fechet: Avem din ce în ce mai multe investiţii private în proiecte sănătoase pentru mediu
România are din ce în ce mai multe investiţii private în proiecte sănătoase pentru mediu şi tot mai multe administraţii ...
Bulgaria a avut cel mai bun an pentru turism în 2024
Bulgaria a avut cel mai bun an pentru turism în 2024
Anul 2024 este cel mai bun pentru turismul bulgar de la introducerea datelor statistice iar indicatori cum ar fi veniturile ...
România a avut cel mai ridicat deficit de cont curent din UE, în trimestrul al doilea din 2024 – date Eurostat
România a avut cel mai ridicat deficit de cont curent din UE, în trimestrul al doilea din 2024 – date Eurostat
Uniunea Europeană a înregistrat un excedent de cont curent de 130,4 miliarde de euro (2,9% din PIB) în trimestrul doi ...