Certificatul de urbanism a fost obținut de firmele Antrepozite Frigorifice PGA, Metaloglobus, Expo Frig și Persepolis Development, proprietarii terenului în cauză și deținute de oamenii de afaceri pomeniți mai sus.
Proiectul va avea o amprentă la sol de 6.780 mp și o suprafață verde de 7.261 mp și va include, potrivit estimărilor Economica.net în jur de 250-300 de apartamente.
Manochehr Saadati-Sohi e celebru pentru implicarea în cazul recuperării unei părți din Parcul Verdi de către Primăria Capitalei contra 50 de milioane de euro. Acesta, fost patron al Antrefrig, este, în prezent, asociat în Persepolis Development, Palladian Estate și Expo Frig – companie pe care o deţine împreună cu actuala sa soţie, Noemi Roxana Saadati – Sohi.
Sirianul Mohamad Imad Kassas e cunoscut pentru lansarea unui proiect rezidențial cu nouă blocuri și circa 400 de apartamente pe locul complexului de containere frigorifice Antrefrig și al fostei fabrici de jucării Metaloglobus din cartierul bucureștean Pantelimon. El a solicitat împreună cu soția, Elena Kassas, aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru un alt proiect rezidențial care va include opt corpuri de clădire cu circa 450 de apartamente, în Grozăvești, pe strada Economu Cezărescu.
Kassas a cumpărat fosta fabrică de jucării Metaloglobus, privatizată de AVAS și cumpărată de omul de afaceri și de soția sa, Elena Kassas. La șapte ani de la privatizare, producția a fost oprită și halele au fost închiriate.
Noile investiții în proiecte rezidențiale apar, în contextul în care piața și-a revenit după o scădere a anuală de 16% în primele luni ale acestui an.
Numărul de tranzacții încheiate se prefigurează a fi la un nivel similar cu cel înregistrat anul anterior – asta în ciuda unui început de an tumultos, atât din punct de vedere al evenimentelor din sfera socialo-politică cât și din punct de vedere al informațiilor contradictorii privind evoluția pieței rezidențiale.
Astfel, deși primele luni din 2019 au adus scăderi anuale de peste 16%, numărul de tranzacții a revenit pe creștere începând cu luna iulie, scăderea anuală încetinind astfel la 3,5% în luna octombrie. Ținând cont de tendințele actuale, este probabil ca 2019 să se încheie cu un număr similar de tranzacții încheiate în București și împrejurimi. În tot acest context, prețurile de tranzacționare și–au continuat tendința de creștere, în ultimele 12 luni înregistrându-se o majorare de aproximativ cinci procente.