Un judeţ din România dă în judecată Ministerul de Finanţe pentru că bugetul pe 2018 este mai mic cu 11 milioane lei faţă de 2017

Economica.net
05 12. 2018
bulgari_blocati_78795900

„În ultimii şase ani niciodată nu am ieşit să găsesc motiv că nu avem bani chiar dacă au fost ani şi mai grei ca anul acesta, spuneam că obligaţia şi datoria unui primar este de a găsi surse şi de a se descurca să asigure minimum de servicii publice de care are nevoie cetăţeanul, dar anul acesta am primit mult mai puţini bani decât trebuia, se vaită toţi primarii din ţară. Tot bugetul municipiului pe anul 2017 a fost de 51 de milioane de lei şi acum, din toate sursele, nu depăşim 39 de milioane de lei, adică un deficit de 12 milioane de lei. Îţi piere nervul zâmbirii”, a declarat Nicolae Barbu.

Primarul spune că municipiul Giurgiu a primit „un zero tăiat în două” la rectificarea din august şi acelaşi lucru s- a întâmplat şi la rectificarea din luna noiembrie.

„Am citit legea bugetului pentru că promisiunile s-au făcut prin legea bugetului şi aici spune că se asigură un buget minim de funcţionare la nivel de 750 de lei pe locuitor, ori pentru municipiul Giurgiu ne iese o sumă de aproape 50,5 milioane de lei, trebuia să avem minim această sumă. În această situaţie am făcut o adresă către Ministerul de Finanţe, către Direcţia Generală de Sinteză a Politicilor Bugetare, către Consiliul Judeţean şi am trimis-o şi la sediul central al partidului la Bucureşti şi la sediul central al partidului la Giurgiu pentru că avem parlamentari, avem miniştri care trebuie să ştie situaţia şi să meargă mai departe. Discutăm de un program de guvernare, domnul Dragnea a ieşit pe toate posturile şi a spus, pe bună dreptate, că piatra de temelie a politicilor PSD în anii aceştia o reprezintă programul de guvernare, nu ne abatem deloc de la el(…) Aştept răspunsul anul acesta. Dacă nu primim un răspuns care să ne mulţumească există instanţă de judecată şi vom merge instanţă să ne recuperăm sumele de bani cu Ministerul de Finanţe”, a completat Nicolae Barbu.

El spune că pentru investiţii în oraş au fost deschise credite, dar nu pot fi asigurate servicii publice de bază.

„Ce să vă spun!? Că nu am finalizat licitaţia pentru deszăpezire pentru că se ştie că nu avem bani şi atunci nu vine nimeni la licitaţie, că avem firmele de servicii publice care nu pot să-şi plătească furnizorii că avem în acest moment datorii neachitate în sumă de 10,9 milioane de lei la luna noiembrie, dar mai vine şi luna decembrie. Din luna iulie de când nu am mai primit bani nu ne-am mai putut echilibra bugetul, am mers din greu în mai greu. Pentru investiţii s-a făcut un credit, nu am avut bani nici să asigurăm serviciile, numai vorbim de dezvoltare. Poate nu se ştie la nivel de conducere de partid că sunt disfuncţionalităţi în teritoriu”, a încheiat Nicolae Barbu.