Un mic producător român din regenerabil vine cu ofertă de electricitate pentru populație, cu preț fix doi ani. De dezvoltarea business-ului se ocupă Martin Moise, vicepreședinte PATRES

09 04. 2021
energie_verde_economie_23478700_92615700

O firmă din Brașov, Energy Tech Entera, are o ofertă pentru consumatorii casnici de energie electrică care merită menționată, prin câteva aspecte inedite. Potrivit comparatorului de oferte al Autorității de Reglementare, Entera oferă posibilitatea încheierii unui contract de furnizare pe termen nedeterminat, în condițiile unui preț fix de furnizare al energiei electrice de 28 bani/kWh (preț al energiei active) care este menținut ferm la acest niveșl timp de doi ani, o situație mai puțin întâlnită în piață.

Prețul nu este cel mic din piață acum (Hidroelectrica vinde cu 0,25 de lei) dar avantajul acestei oferte este că acești 0,28 de lei sunt asumați de furnizor pentru doi ani, în condițiile în care prețurile la energia electrică din piață pentru livrare în 2022 sunt în creștere, situație despre care am scris aici:

În cazul în care peste doi ani noul preț de ofertă nu este acceptat de client, contractul încetează.

Trei parcuri de generare

Un alt lucru demn de menționat este că vorbim despre o afacere de familie a unui brașovean, Răzvan Neamțu, cu business-uri în mai multe domenii, iar acesta cu energie este unul destul de vechi, început în 2011, cu primul parc eolian. Compania deține și exploatează la acest moment trei centrale de producție de energie din surse regenerabile (două centrale eoliene și o centrală solară) cu o capacitate totală de 28.75 MW.

“Având în vedere complementaritatea tehnologiei solare cu cea eoliană în ceea ce privește profilele de producție (eolianul produce preponderant noaptea, solarul doar în timpul zilei, eolianul preponderent iarna, solarul preponderant vara), societatea Energy Tech Entera  a realizat fuziunea comercială și tehnică a celor trei centrale aflate în portofoliul propriu și a demarat furnizarea de energie electrică către consumatorii finali”, se arată în oferta companiei.

În plus, potrivit datelor de pe web-site-ul companiei, director de dezvoltare al business-ului cu energie este Martin Moise, cunoscut mai ales pentru poziția de vicepreședinte al PATRES, patronatul producătorilor din surse regenerabile din România.