Procedurile pentru recapitalizarea băncilor elene se află în linie dreaptă, iar instituţiile financiar-creditoare caută cooperări în domeniul investiţiilor pentru „injectări” de capital în lichidităţi, iar Rîbolovlev se pare că e în căutarea celei mai bune oportunităţi pentru „a pune piciorul” în Grecia.
De altfel, întreaga regiune nu îi e necunoscută. Deja din septembrie 2010, el deţine un procent de aproape 10 la sută din Banca Ciprului, prin intermediul companiei Odella Resources. Cu toate acestea, Banca Centrală a Ciprului nu i-a permis să îşi majoreze procentul deţinut la bancă, întrucât nu e bancher sau fond de investiţii – rezultatul fiind că el caută deja alte oportunităţi de investiţii în regiune, scrie Rador.
În ultimele săptămâni, oligarhul rus, aflat pe locul 100 al celor mai bogaţi oameni din lume şi al 13-lea din Rusia, cu o avere personală de 8 miliarde de dolari, face deseori curse pe ruta Moscova-Atena, în vederea purtării de discuţii cu şefii marilor bănci greceşti. Întrevederile au loc întotdeauna în cel mai mare secret, la convorbirile desfăşurate în spatele uşilor încuiate participă doar persoane selectate din eşalonul cel mai înalt al conducerii băncilor, iar transcrierile discuţiilor avute nu văd niciodată lumina tiparului sau a publicităţii. De altfel, şi în viaţa personală Rîbolovlev evită apariţiile publice şi promovarea în public, iar interviurile pe care le-a dat se numără pe degetele de la mâini. Totuşi, obiectul negocierilor cu bancherii greci se cunoaşte: cum, când şi contra cărui preţ poate oligarhul rus să obţină un procent dintr-o bancă sau mai multe din Grecia.