Un miliardar polonez ar putea face o ofertă pentru fabricile Ursus din România

Miliardarul polonez Sebastian Kulczyk a declarat, marţi, că ar putea utiliza o parte din câştigurile obţinute în urma vânzării participaţiei sale de 1,5% deţinută la producătorul de bere SABMiller pentru a înainta o ofertă de preluare a activelor din Europa Centrală şi de Est (CEE) ale SABMiller şi a crea o companie poloneză celebră pe plan global, transmite Reuters. Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România, cu brandurile Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nastro Azzurro, Glosch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd's şi Stejar.
Economica.net - mar, 11 oct. 2016, 15:55
Un miliardar polonez ar putea face o ofertă pentru fabricile Ursus din România

Comisia Europeană a aprobat, în luna mai a acestui an, tranzacţia prin care Anheuser-Busch InBev, cel mai mare producător mondial de bere, va prelua rivalul SABMiller, în urma unei tranzacţii de peste 100 de miliarde de dolari, cu condiţia ca acesta să îşi vândă aproape toate operaţiunile din Ungaria, România, Cehia, Slovacia şi Polonia.

De asemenea, Kulczyk, care locuieşte la Londra, a declarat că firma sa de produse chimice Ciech (prezentă şi în România), pe care a cumpărat-o de la statul polonez în 2014, ar putea deveni în următorii doi ani o companie europeană de mărime medie.

Kulczyk Investments, una dintre cele mai mari firme de investiţii private din Europa, pe care o deţine Sebastian Kulczyk, împreună cu sora lui, Dominika, ar urma să primească peste un miliard de lire sterline în urma vânzării participaţiei sale de 1,5% la producătorul de bere SABMiller.

Întrebat dacă este interesat de preluarea activelor din Europa Centrală şi de Est ale SABMiller, Kulczyk a răspuns: ”Aceasta ar fi o poveste frumoasă, dacă investiţia noastră încheie întreg circuitul. Ştim foarte bine activele, deoarece le-am construit. Ştim conducerea şi piaţa”.

Analiştii estimează că valoarea activelor din CEE ale SABMiller se ridică la şapte miliarde de euro (7,84 miliarde de dolari). Procesul de vânzare ar urma să înceapă luna aceasta. Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România, cu brandurile Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd’s şi Stejar.

Kulczyk Investments a anunţat recent o nouă strategie şi structură a companiei. Sebastian Kulczyk a explicat că firma Ciech se potriveşte perfect cu noua strategie şi, după restructurare şi un management adecvat, ar putea înregistra o creştere solidă şi ar putea deveni un jucător mediu de talie europeană în următorii 4 – 5 ani. De asemenea, miliardarul polonez a declarat că ar putea include companii asemănătoare cu Ciech în portofoliul său.

Ciech Soda România (denumirea anterioară: Uzinele Sodice Govora) este prima unitate de producţie Ciech Group din afara Poloniei şi este singurul producător de sodă calcinată rămas activ în industria chimică din România. Uzina a fost preluată de Ciech Group în anul 2006. Echipa de aproximativ 600 de persoane a USG asigură sodă calcinată şi silicat de sodiu – solid şi lichid pentru România, Ungaria, Bulgaria, Moldova, Orientul Mijlociu şi India.

Te-ar mai putea interesa și
Turcia – Erdogan va discuta cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre războiul din Ucraina
Turcia – Erdogan va discuta cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre războiul din Ucraina
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va discuta luni despre cele mai recente evoluţii din războiul Rusia-Ucraina cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, în cadrul vizitei acestuia la Ankara,......
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Liberalul Cristian Buşoi a declarat luni că există argumente "extrem de puternice" în favoarea lui Ilie Bolojan pentru ...
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, ...
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul ...