Un nou furnizor de soluţii de IT intră pe piaţa din România

GFT Technologies SE, o companie germană de IT cu venituri de 357,25 de milioane de euro în prima jumătate a anului, intră pe piața din România odată cu deschiderea unui birou la Iași.
Lidia Neagu - mar, 06 sept. 2022, 22:05
Un nou furnizor de soluţii de IT intră pe piaţa din România

Filiala de la Iași se numește GFT Technologies Romania și are sediul în complexul de birouri United Business Center 2.

GFT Technologies SE este o compania-mamă cu sediul în Germania a grupului GFT, un furnizor internațional de soluții de tehnologie a informației. Compania își împarte activitățile în două divizii: GFT (fostă GFT Solutions) și Emagine. Compania este specializată în proiectarea și implementarea de soluții IT pentru industria serviciilor financiare. Este angajată în proiectarea, livrarea și întreținerea de soluții personalizate de tehnologie a informației. De asemenea, compania proiectează modele de afaceri pentru optimizarea și mobilizarea proceselor bancare pentru sectorul financiar. În plus, furnizează și servicii de consultanță pentru companii din diverse sectoare.

GFT Technologies a fost înființată în 1987, la Stuttgard, iar acum este listat la Bursa de Valori din Germania și are o prezență în 15 piețe și circa 10.000 de angajați. Filialele companiei sunt în Brazilia, Germania, Franța, Italia, Marea Britanie, Spania, Elveția și Statele Unite.

Grupul GFT a generat venituri de 357,25 de milioane de euro în prima jumătate a anului 2022. Astfel, compania a depășit cu 37% cifra de 261,58 de milioane de euro din anul precedent.

„Observăm o creștere deosebit de puternică în regiunea Americilor și în Asia. Clienții noștri de acolo sunt pionieri în utilizarea tehnologiilor de ultimă oră”, explică rezultatele financiare din T1, Jochen Ruetz, CFO al GFT. „Există, de asemenea, numeroase companii europene care plănuiesc să lanseze proiecte majore în următorii ani pentru a valorifica aceste tehnologii inovatoare”.

GFT dezvoltă soluții în domeniul noilor tehnologii: de la inginerie cloud și inteligență artificială la blockchain/DLT. De asemenea, GFT oferă consultanță pentru sectoarele financiar și de asigurări, precum și în industria de producție.

Firma de analiză Quadrant Knowledge Solutions a numit GFT lider tehnologic în Matricea SPARK 2022 pentru servicii bancare digitale.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul ungar a prezentat autocarele pe care vrea să le folosească pentru a trimite migranți ilegali la Bruxelles. Belgia a protesta furioasă
Guvernul ungar a prezentat autocarele pe care vrea să le folosească pentru a trimite migranți ilegali la Bruxelles. Belgia ...
Ungaria a prezentat autocarele cu care doreşte să trimită la Bruxelles solicitanţii de azil ce sosesc la graniţa sa cu Serbia, provocând luni o reacţie furioasă din partea guvernului belgian,......
Statele Unite continuă să importe grâu din Europa, ca urmare a scăderii producției interne
Statele Unite continuă să importe grâu din Europa, ca urmare a scăderii producției interne
O navă încărcată cu grâu din Franţa se îndreaptă spre New York, în pofida recoltei dezastruoase de grâu a Franţei ...
Apele Române au scos la licitație 71 de sectoare de plajă, pentru o perioadă de 10 ani
Apele Române au scos la licitație 71 de sectoare de plajă, pentru o perioadă de 10 ani
Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) scoate la închiriere 71 de sectoare de plajă, pentru o perioadă de 10 ...
Grecia va colabora cu România și Bulgaria pentru a combate explozia prețurilor la energie electrică în zonă
Grecia va colabora cu România și Bulgaria pentru a combate explozia prețurilor la energie electrică în zonă
Ministrul Energiei din Grecia, Theodore Skylakakis, a spus luni că piaţa unificată de electricitate din UE nu funcţionează ...