Noua Clasa C a celor de la Mercedes-Benz calcă pe urmele elegantei Clasa S în materie de design și tehnologie însă principalul său atu este gama de motoare complet electrificată. Mai exact, toate versiunile vor include un starter-generator și un sistem electric la 48 V sau tehnologie plug-in hybrid.
Datorită unui starter-generator integrat și a unui sistem electric de 48 de volți sau a unei tehnologii hibride plug-in, noul Mercedes-Benz are o autonomie electrică de aproximativ 100 de kilometri, o premieră pentru această clasă.
Noua Clasa C stabilește noi standarde de eficiență. Gama de motoare are doar unități cu patru cilindri din familia actuală de motoare FAME (Family of Modular Engines) șijoacă un rol major în flexibilitatea rețelei internaționale de producție, cu electrificarea bazată pe cerințe.
În plus față de turbocompresoare, atât motoarele diesel, cât și cele pe benzină au acum un starter-generator (ISG) integrat pentru asistență inteligentă la turații reduse ale motorului ca un hibrid ușor din a doua generație. Acest lucru asigură o livrare remarcabilă de energie. ISG folosește un sistem electric de 48 volți care asigură funcții precum amplificarea sau recuperarea energiei și face posibilă economisirea semnificativă de combustibil.
Transmisia 9G-TRONIC a fost dezvoltată în continuare pentru adaptarea ISG și este instalată în toate modelele Mercedes-Benz Clasa C. Motorul electric, electronica de putere și sistemul de răcire al transmisiei s-au mutat acum în sau către transmisie. Sistemul 4MATIC al modelelor cu tracțiune integrală a fost și el dezvoltat suplimentar.
Conform oficialilor Mercedes-Benz, a patra generație de modelele plug-in hybrid va urma imediat după lansare. Cu o putere electrică de 95 kW și o autonomie totală electrică de aproximativ 100 de kilometri, Clasa C plug-in va funcționa în modul complet electric în multe cazuri și în multe zile fără a utiliza motorul cu combustie. Aceasta este varianta ultra-modernă, de doi litri, a motorului cu patru cilindri M 254, cu o putere de 150 kW. Cu o capacitate de 230 kW și cuplu de 550 Nm, pachetul complet nu este doar foarte eficient, ci și sportiv.
Cu o lungime de 4751 mm și o lățime de 1820 mm, modelele Limuzină și T-Modell sunt considerabil mai mari decât modelele predecesoare. Ampatamentul a crescut cu 25 mm, până la 2865 mm. Atât pasagerii din față, cât și cei din spate beneficiază de dimensiunile exterioare mărite. Coeficientul bun de tracțiune al modelelor precedente (Limuzină: Cd 0.24, T-Modell: Cd 0.27) a fost păstrat indiferent de dimensiunile exterioare mai mari.
În ultimul deceniu, Clasa C a fost modelul Mercedes-Benz cu cel mai mare volum al producției. De la introducerea generației actuale în 2014, s-au vândut peste 2,5 milioane de modele Limuzină și T-Modell. China a fost cea mai mare piață de vânzări pentru Clasa C Sedan din 2016. În plus, SUA, Germania și Marea Britanie au fost cele mai mari piețe de vânzări pentru modelele Clasa C Sedan și T-Modell din ultimii zece ani. În 2020, Clasa C Sedan și T-Modell au fost livrate clienților din peste 100 de piețe din întreaga lume. În același timp, două din trei autoturisme Clasa C vândute în Germania sunt varianta T-Modell.
Modelele Limuzină și T-Modell pot fi comandate începând cu 30 martie și vor ajunge în showroom-urile reprezentanțelor autorizate Mercedes-Benz în vara anului 2021.