Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta

Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu. 
Economica.net - joi, 17 oct. 2024, 21:34
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta

„Documentaţia tehnică pentru amenajarea lui a fost votată azi de către Consiliul Local al Sectorului 6, la propunerea mea. Cele trei hectare de teren vor fi refăcute complet, cu spaţii verzi ample, terenuri de joacă şi de sport, foişoare pentru lucru, hamace pentru relaxare, zonă de belvedere, loc de joacă pentru câini, zone pentru evenimente”, a scrois Ciucu. Se vor planta noi arbori, arbuști și plante perene, toate rezistente la secetă și se vor amenaja grădini de ploaie, al căror scop este de a capta apa, mai arată edilul.

Următorul pas este acum să scoatem lucrările la licitație. Lucrările efective vor dura în jur de opt luni. Valoare totală a investiției se va ridica la 23,6 milioane de lei.

Iată câteva imagini (randări) postate de edil

Iată în detaliu ce se va găsi în parc:

În centrul parcului, se va amenaja o piațetă unde vor putea fi organizate evenimente.

Tot în centru, se va construi un turn #belvedere, cu perspectivă asupra parcului şi asupra râului Dâmboviţa.

Se va amenaja o zonă de #sport și #fitness, unde se vor monta diverse aparate.

Se vor amenaja două zone de joacă pentru copiii, una pentru cei sub trei ani, alta pentru copiii peste trei ani.

Un spațiu de joacă pentru câini va fi construit pe latura estică.

Vor fi plantați 340 de arbori, în completarea celor 479 existenți și 650 de arbuști noi. Vor fi plantate plante perene și ornamentale pe 2.900 mp.

În partea de vest a parcului, se va face un teren de sport pentru #baschet și #volei, în partea de nord-vest se vor amplasa mese de #tenis de masă.

Un vagon de metrou, cu o suprafaţă de 70 mp, va fi amplasat în zona de nord, pentru diverse expoziţii, activităţi educaţionale, spaţii de odihnă.

Pe aleea nordică dintre staţia de metrou şi campusul Universităţii Politehnica, se vor amenaja spaţii pentru odihnă şi socializare, cu gradene şi foişoare smart pentru studiu sau muncă în aer liber.

Pe lângă aleea nordică, se vor amenaja #grădinideploaie, cu o suprafață de 150 mp, concepute pentru a capta și filtra apa de ploaie provenită de pe suprafețe precum acoperișuri sau alei.

Aleile pietonale vor fi tratate diferit în funcție de specificul fiecăreia. Aleile principale vor fi pavate cu dale din beton vibropresat, iar aleile secundare vor fi realizate cu materiale naturale.

Mobilerul urban va fi făcut din lemn cu metal. În parc, vor fi puse și 16 hamace.

Zonele de la marginea parcului vor avea perdele de vegetație pentru siguranța și protejarea împotriva zgomotului și poluării.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...
Poșta Română lansează o campanie destinată cetățenilor moldoveni stabiliți în România
Poșta Română lansează o campanie destinată cetățenilor moldoveni stabiliți în România
Compania Naţională "Poşta Română" lansează o campanie dedicată cetăţenilor Republicii Moldova stabiliţi în România, ...