Un număr crescut de bănci din Marea Britanie vor să se mute la Frankfurt – oficial german

Ministerul german de Finanţe a informat luni că a primit un număr crescut de solicitări de informaţii de la instituţii financiare din Marea Britanie interesate să se mute în Germania, după decizia Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană, informează Reuters.
Economica.net - lun, 14 nov. 2016, 15:40
Un număr crescut de bănci din Marea Britanie vor să se mute la Frankfurt - oficial german

Frankfurt, centrul financiar al Germaniei şi oraşul unde îşi au cartierul general giganţii Deutsche Bank şi Commerzbank, a intrat în competiţie cu Paris şi alte oraşe europene interesate să atragă o parte din afacerile care în prezent se derulează la Londra, primul centru financiar al Europei.

‘Frankfurt este dragoste la a doua vedere. Dar o dragoste care durează mai mult’, a declarat secretarul de stat în Ministerul german de Finanţe, Thomas Steffen la o conferinţă bancară. ‘Vă mărturisesc că la Ministerul de Finanţe primim un număr crescut de cereri şi suntem foarte, foarte deschişi la astfel de discuţii’, a mai spus Thomas Steffen, adăugând că se aşteaptă ca mai multe decizii să fie luate la începutul lui 2017.

Frankfurt este într-o poziţie care îi permite să profite de orice mutare a activităţii bancare din Londra după Brexit, având în vedere că găzduieşte deja Banca Centrală Europeană şi a doua mare piaţă de capital din UE. În plus, Frankfurt este interesat să găzduiască şi Autoritatea Bancară Europeană (EBA), organismul care reglementează băncile din UE şi care a anunţat deja că va trebui să se mute de la Londra după decizia Marii Britanii de a ieşi din UE.

Thomas Steffen a apreciat că EBA va fi pe mâini bune la Frankfurt dat fiind faptul că oraşul găzduieşte deja sediul Băncii Centrale Europene, sediul Mecanismului unic de supraveghere (SSM) şi cel al Autorităţii europene de supraveghere pentru asigurări şi pensii ocupaţionale (EIOPA).

O serie de mari bănci au început deja să îşi extindă echipele de la Frankfurt, ceea ce creşte şansele ca oraşul german să fie unul din centrele financiare care va beneficia cel mai mult de pe urma Brexitului. O serie de surse au declarat pentru Reuters că banca americană de investiţii Goldman Sachs analizează posibilitatea mutării unor active şi operaţiuni de la Londra la Frankfurt pentru a-şi asigura accesul pe piaţa din UE şi după ce Marea Britanie părăseşte blocul comunitar.

Te-ar mai putea interesa și
Ilie Bolojan: Ţara este într-un echilibru bugetar foarte subţire
Ilie Bolojan: Ţara este într-un echilibru bugetar foarte subţire
Preşedintele interimar al PNL, Ilie Bolojan, a declarat că, dacă nu sunt scăzute cheltuielile de funcţionare ale statului, eliminând risipa, este doar o problemă de timp "până taxele vor......
Săptămâna viitoare ar trebui stabilit calendarul alegerilor – președinte interimar PNL
Săptămâna viitoare ar trebui stabilit calendarul alegerilor – președinte interimar PNL
Preşedintele interimar al PNL, Ilie Bolojan, a declarat că Guvernul trebuie să stabilească săptămâna viitoare calendarul ...
Bolojan: Din punctul de vedere al PNL, domnul Crin Antonescu este candidatul coaliţiei la prezidenţiale
Bolojan: Din punctul de vedere al PNL, domnul Crin Antonescu este candidatul coaliţiei la prezidenţiale
Preşedintele interimar al PNL, Ilie Bolojan, a declarat că, din punctul de vedere al partidului, Crin Antonescu este candidatul ...
Numărul societăților cu capital străin înființate în România a scăzut cu peste 13% în primele 11 luni din 2024
Numărul societăților cu capital străin înființate în România a scăzut cu peste 13% în primele 11 luni din 2024
Un număr de 5.588 de societăţi cu capital străin au fost înfiinţate în România în primele 11 luni din 2024, în ...