Una dintre cele mai vechi fabrici din Timişoara, AEM, a aniversat 40 de ani de producţie
La 1 mai 1970 a fost înfiinţată, la Timişoara, una dintre cele mai mari fabrici din municipiu, iar doi ani mai târziu au fost produse primele contoare de energie electrică.
După 40 de ani de producţie, AEM a ajuns să livreze 21 la sută din producţie la export, în Uniunea Europeană şi mai multe ţări din Orientul Mijlociu, precum Arabia Saudită şi Kuweit.
„Fabrica noastră produce echipamente de măsurare pentru utilităţi, cum ar fi contoare de gaz, apă şi energie electrică, atât pentru România, cât şi pentru ţări din Europa şi Orientul Mijlociu. AEM este singura fabrică din ţară care mai produce astfel de echipamente”, a declarat Olimpia Moica, preşedintele fabricii.
În total, AEM are acum contracte cu 16 ţări unde exportă aparatura, a adăugat Moica.
„Pentru anul viitor ne propunem să realizăm 1,3 milioane de contoare monofazice. Dacă cifra de afaceri din 2011 a fost de 61,5 milioane de euro, pentru acest an ne propunem să atingem 62-63 de milioane de euro. Compania este într-o dezvoltare continuă. Nu putem să nu ţinem cont de faptul că în 2009 cifra de afaceri a fost de 44 de milioane de euro, iar în 2010 a fost de 56 de milioane de euro”, a declarat preşedintele fabricii AEM, Olimpia Moica, la evenimentul organizat cu prilejul a 40 de ani de producţie.
Conform sursei citate, volumul investiţiilor realizate în perioada 1998-august 2012 a fost de 42,5 milioane de euro.
Pentru viitor, compania doreşte să intre şi pe alte pieţe din Europa, aflându-se în negociere cu mai multe companii.
Fabrica are, în prezent, 1.393 de angajaţi, fiind una din cele mai mari din Timişoara.
AEM produce contoare pentru E. On, Electrica în ţară şi pentru companii similare din Germania, Suedia, Italia, Kuweit şi altele.