Unde călătoresc bucureştenii în străinătate şi cât cheltuiesc

Viena este destinaţia preferată a bucureştenilor. Aceştia au cheltuit anul trecut în capitala Austriei 146 de milioane de dolari. 
Alina Stanciu - lun, 11 iun. 2012, 11:21
Unde călătoresc bucureştenii în străinătate şi cât cheltuiesc

Peste 164.000 de bucureşteni au vizitat anul trecut Viena,  capitala Austriei fiind cel mai căutat oraş de către români şi locaţia unde aceştia au cheltuit aproximativ 146 de milioane de dolari, conform studiului Global Destination Cities Index, comandat de MasterCard Worldwide. 

Pe locul secund în topul preferinţelor locuitorilor din capitală este Istanbulul, cu 148.000 de vizitatori şi cheltuieli totale de 113 milioane de dolari, în vreme ce pe locul trei se situează Londra, cu 99.000 de vizitatori care au cheltuit 107 milioane de dolari.

La Paris au călătorit anul trecut 84.000 de bucureşteni, nota de plată cifrându-se la 66,7 milioane de dolari, o sumă mai mică comparativ cu cheltuielile efectuate de români la Roma. În capitala Italiei au mers 83.000 de vizitatori din Bucureşti, care au cheltuit în total 67,4 milioane de dolari.

La nivel global, Londra rămâne pentru al doilea an consecutiv destinaţia turistică numărul unu din întreaga lume. Numai din New York au venit anul trecut aproximativ 1,3 milioane de vizitatori în capitala Marii Britanie, iar cheltuielile acestora s-au cifrat la 2,1 miliarde de dolari. Topul primelor 5 oraşe din care provin cei mai mulţi turişti ai Londrei sunt: Dublin, New York, Stockholm, Amsterdam şi Frankfurt.

 

MasterCard Worldwide Index of Global Destination Cities este realizat pe baza informaţiilor cu privire la zborurile internaţionale şi capacitatea de zbor, oferite de OAG Global, furnizor al datelor internaţionale din domeniul aviaţiei.


 

Te-ar mai putea interesa și
Peste 5.000 de companii din România au de întocmit rapoarte de durabilitate în 2025-2026. Ce presupun aceste cerințe de raportare?
Peste 5.000 de companii din România au de întocmit rapoarte de durabilitate în 2025-2026. Ce presupun aceste cerințe ...
Durabilitatea a devenit în ultimii ani unul dintre principiile de bază care guvernează modul în care economiile și societățile își gândesc și planifică dezvoltarea. La nivelul Uniunii......
CNSP și-a redus estimarea privind creșterea economică pe care o va înregistra România în 2024 de la 3,4% la 2,8%
CNSP și-a redus estimarea privind creșterea economică pe care o va înregistra România în 2024 de la 3,4% la 2,8%
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a modificat în scădere la 2,8%, de la 3,4% anterior, proiecţia de ...
Armata turcă îşi revizuieşte măsurile de securizare a dispozitivelor de comunicaţii, după exploziile din Liban
Armata turcă îşi revizuieşte măsurile de securizare a dispozitivelor de comunicaţii, după exploziile din Liban
Turcia îşi revizuieşte măsurile de securizare a dispozitivelor de comunicaţii utilizate de forţele armate, în urma ...
Reglare de conturi cu împușcături și morți în familia Tatianei Bakalciuk, cea mai bogată femeie din Rusia. Soțul ei a fost arestat pentru crimă
Reglare de conturi cu împușcături și morți în familia Tatianei Bakalciuk, cea mai bogată femeie din Rusia. Soțul ...
Vladislav Bakalciuk, soţul celei mai bogate femei din Rusia de care este despărţit, a fost joi arestat şi pus sub acuzare ...