Guvernul a vândut obligaţiuni pe 10 ani în valoare de 2 miliarde de dolari la un randament de 3,45 puncte procentuale peste cel al titlurilor Trezoreriei SUA şi obligaţiuni pe cinci ani în valoare de 1,25 miliarde de dolari la un randament de 3,35 puncte procentuale peste cel al titlurilor americane, potrivit calculelor Bloomberg.
Randamentul obligaţiunilor Ungariei scadente în martie 2021 a coborât pe piaţa financiară cu 0,01 puncte procentuale, la 4,79%, minimul a două săptămâni şi cu 3,3 puncte procentuale peste nivelul titlurilor Trezoreriei SUA.
Ungaria a apelat la piaţa financiară după ce nu a reuşit să obţină o linie flexibilă de credit de la FMI. Agenţia pentru administrarea datoriei ţării a anunţat în ianuarie că are în plan emiterea pe pieţele internaţionale de obligaţiuni în valoare de 4-4,5 miliarde de euro în acest an, sumă necesară la acoperirea unor scadenţe de 5,1 miliarde de euro.
Guvernul de la Budapesta a angajat BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank şi Goldman Sachs pentru vânzarea de obligaţiuni.
Costurile de împrumut ale Ungariei au scăzut anul trecut după ce Orban a luat măsuri pentru reducerea îndatorării ţării, iar programul de achiziţii de obligaţiuni al Rezervei Federale a SUA a alimentat interesul investitorilor pentru active cu randamente mai ridicate. Randamentul obligaţiunilor în forinţi a scăzut puternic, după ce banca centrală a Ungariei a redus dobânda de politică monetară cu 1,5 puncte procentuale în luna august, la 5,5%.