Ungaria şi-a asigurat livrările de gaze pentru 2020

Ungaria şi-a asigurat livrările de gaze pentru anul următor, chiar dacă Moscova şi Kievul nu vor reuşi să ajungă la un acord privind tranzitul gazelor naturale până la finalul anului, a declarat joi ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, după discuţiile pe care le-a avut cu directorul Gazprom, Alexei Miller, la Moscova, informează MTI. 
Economica.net - joi, 21 mart. 2019, 17:34
Ungaria şi-a asigurat livrările de gaze pentru 2020

„Astăzi am semnat un acord cu directorul Gazprom care asigură că grupul va aproviziona Ungaria cu gaze naturale anul următor indiferent dacă Rusia şi Ucraina vor semna un nou acord de tranzit”, a declarat Peter Szijjarto. Potrivit acestuia, este posibil să apară o situaţie în care Rusia să înceteze să mai livreze gaze naturale Europei via Ucraina. „De aceea trebuie să ne pregătim pentru cel mai negativ scenariu atunci când planificăm aprovizionarea cu energie a ţării”, a spus Szijjarto.

Cu privire la securitatea energetică pe termen lung a Ungariei, Szijjarto a spus că Guvernul de la Budapesta mizează pe o nouă rută sudică de aprovizionare cu gaze naturale. În prezent, Gazprom discută cu Bulgaria şi Serbia despre o posibilă livrare de gaze naturale spre Austria şi Ungaria via conducta TurkStream, a spus Szijjarto, care a promis că Ungaria va dispune de infrastructura necesară pentru această rută de aprovizionare încă de la începutul anului următor.

Referindu-se şi el la conducta TurkStream, directorul Gazprom, Alexei Miller a spus că grupul rus este în discuţii avansate cu Bulgaria, Grecia şi Serbia iar finalizarea noii rute de aprovizionare este „complet realistă”.

Conducta TurkStream, construită în prezent între Rusia şi Turcia via Marea Neagră, face parte din eforturile Rusiei de a ocoli Ucraina în livrările sale de gaze naturale spre Europa. Prima linie a conductei TurkStream, cu o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi pe an, va aproviziona piaţa locală din Turcia. Cea de-a doua linie, cu o capacitate similară, ar urma să fie destinată aprovizionării clienţilor din Europa de Sud-Est.

Grupul rus Gazprom trebuie să aleagă una din cele două posibile rute pentru cea de a doua linie a TurkStream: prin Bulgaria sau Grecia. Până acum, gigantul rus nu a anunţat în mod oficial dacă a selectat vreuna dintre cele două rute.

Te-ar mai putea interesa și
Update: Cum va arăta noul guvern. Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi un guvern pe patru ani. Care sunt numele vehiculate pentru posturile de miniștri
Update: Cum va arăta noul guvern. Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi un guvern pe patru ani. Care sunt numele vehiculate ...
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că noul Executiv care este pe cale să se formeze va fi "un guvern pe patru ani". El nu a dorit să ofere punctual detalii despre lista miniştrilor pe......
Polonezii de la Zabka au trecut borna de 50 de magazine Froo deschise în România
Polonezii de la Zabka au trecut borna de 50 de magazine Froo deschise în România
Polonezii de la Zabka, care au deschis primele magazine în luna iunie, la București, continuă expansiunea pe plan local ...
Hurezeanu a declinat propunerea de a candida la Preşedinţie: Nu port pălării mai mari decât îmi permite capul
Hurezeanu a declinat propunerea de a candida la Preşedinţie: Nu port pălării mai mari decât îmi permite capul
Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a declinat propunerea de a candida la președinție.
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israelul va continua să acţioneze cu forţă şi hotărâre contra rebelilor houthi din Yemen, acuzaţi de periclitarea ...