Ungureanu şi PDL au numărat „pe cap de om” parlamentarii puterii. Opoziţia nu are două voturi

Economica.net
27 04. 2012
parlament_68012800

Numărătoarea parlamentarilor a avut loc, vineri dimineaţa, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, unde premierul Mihai Răzvan Ungureanu a venit însoţit de liderul PDL, Emil Boc.

„A fost efectiv o numărătoare «pe cap de om» a parlamentarilor care, conform analizelor, nu vor vota moţiunea de cenzură, ci continuă să sprijine Guvernul. Concluzia numărătorii a fost că opoziţiei îi mai lipsesc două voturi”, au relatat pentru MEDIAFAX surse participante la numărătoare.

Acestea au mai arătat însă că liderii PSD Ilie Sârbu şi Constantin Niţă continuă să îi contacteze telefonic, chiar în timpul dezbaterilor din plenul Parlamentului, pe parlamentarii puterii, în încercarea de a-i convinge să voteze moţiunea de cenzură.

 Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că opoziţiei îi mai lipsesc patru voturi pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, spunând că speră ca „măcar patru parlamentari ai puterii să redevină oameni” şi să aibă curajul să treacă peste ameninţările lui Boc, Udrea şi Anastase şi să voteze.

La rândul său, ninistrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a declarat, vineri, înainte de şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care se dezbate moţiunea de cenzură depusă de opoziţie, că rezultatul va fi „cel aşteptat” şi că situaţia este „sub control”.

Înaintea de a intra în sala Parlamentului, întrebat de jurnalişti dacă are emoţii pentru revultatul votului, şeful Guvernului a răspuns: „Alţii trebuie să aibă emoţii, nu eu”.

Imediat cum a intrat în sala Parlamentului, premierul s-a îndreptat spre liderul UDMR, Kelemen Hunor, cu care a avut o scurtă discuţie.

USL a depus, săptămâna trecută, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, intitulată „Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!”.

Moţiunea de cenzură a fost citită luni seară în plenul Parlamentului, iar vineri vor avea loc dezbaterea şi votul.

Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă de Parlament ar trebui să fie exprimate 231 de voturi favorabile.