„Obiectivul nostru a fost consolidarea creşterii economice a României. România e azi într-o situaţie economică stabilă din punct de vedere financiar. (…) În ceea ce priveşte reîntregirea salariilor am avut o abordare prudentă asupra chestiunii – trebuia să am cifrele pe primul trimestru şi pentru că nu am o miză electorală în alegerile locale”, a afirmat Mihai-Răzvan Ungureanu.
Situaţia economică de astăzi permite revenirea salariilor bugetarilor la nivelul de dinainte de reducerile aplicate în 2010, însă fondul de 5 miliarde de euro strâns trebuie să rămână intangibil şi să nu fie afectat de decizii populiste, a declarat miercuri premierul demis Mihai-Răzvan Ungureanu, care şi-a prezentat bilanţul mandatului.
„Situaţia economică permite astăzi revenirea salariilor bugetarilor la nivelul anterior măsurilor de austeritate asumate de Executivul anterior. Lăsăm aceste lucruri pregătite pentru a fi puse în practică, dar ce a fost esenţial a făcut acest Guvern”, a susţinut Ungureanu.
„S-a vorbit în ultima vreme despre existenţa unor resurse de 5 miliarde de euro în Trezorerie. Nu sunt bani apăruţi peste noapte, ei sunt acolo de ceva timp, reprezintă rezerva de care avem nevoie pentru vreme rea şi trebuie să rămână intangibilă, nu lăsată să alimenteze decizii populiste care să distrugă efortul de austeritate al plătitorului de taxe”, a completat Ungureanu.
El a adăugat că Guvernul pe care l-a condus a avut o abordare prudentă asupra chestiunii salariilor bugetarilor.
„În primul rând că trebuia să avem cifrele finale ale primului trimestru, în al doilea rând pentru că nu am personal, ca prim-ministru, o miză electorală în ceea ce priveşte alegerile locale şi am considerat că ar fi prudent şi a nu face promisiuni care pot să se dovedească fără acoperire, este în primul rând semnul respectului guvernamental faţă de cetăţenii acestei ţări”, a justificat Mihai-Răzvan Ungureanu.