MOL şi cu operatorul reţelei sale de gazoducte FGSZ analizează modalităţi de transport al gazului către ţările din Europa Centrală şi de Sud folosind conductele deja existente, scrie publicaţia.
Reprezentanţii MOL nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.
Proiectul SEEP ar folosi în principal infrastructură deja existentă pentru a transporta gaze naturale din Azerbaidjan prin sudul Europei, inclusiv Ungaria, către Europa de Vest.
Zsolt Hernadi, preşedinte şi director general al MOL, a declarat în aprilie că grupul este pregătit să-şi vândă participaţia în cadrul consorţiului Nabucco dacă este necesar, întrucât are îngrijorări serioase legate de proiect.
MOL şi-a exprimat îndoielile de mai multe ori începând din 2010, din cauza incertitudinilor privind costurile şi sursele de aprovizionare cu gaze naturale, precum şi structura şi managementul consorţiului.
Grupul ungar a anunţat că nu va finanţa bugetul pentru acest an al consorţiului care trebuie să dezvolte proiectul Nabucco.
Consorţiul Nabucco, cu sediul la Viena, are acţionari companiile OMV Austria, Transgaz (TGN), MOL Ungaria, Bulgargaz Bulgaria, Botas Turcia şi RWE Germania.
Proiectul vizează construcţia unui gazoduct din regiunea Caspică până în Austria, cu o capacitate de 31 miliarde metri cubi de gaze pe an.