UniCredit adoptă semnătura electronică

UniCredit adoptă semnătura electronică calificată, un pas spre simplificarea proceselor de vânzare şi digitalizarea documentaţiei în relaţia cu clienţii, potrivit unui comunicat al băncii.
Economica.net - vin, 18 mai 2018, 11:29
UniCredit adoptă semnătura electronică

‘UniCredit face cel mai important pas pentru eliminarea documentaţiei pe hârtie în relaţia cu clienţii săi, fiind primul grup bancar din România ce utilizează în acest scop o semnătură electronică calificată emisă de o Autoritate de Certificare din România. Această semnătură este recunoscută pe deplin pe teritoriul României şi al Uniunii Europene cu valoare juridică identică semnăturii olografe. Prin această nouă iniţiativă, UniCredit îşi reconfirmă abordarea eficientă şi pragmatică în domeniul digital şi angajamentul pentru inovaţie, pentru simplificarea şi eficientizarea produselor, a serviciilor şi proceselor sale’, se spune în comunicat.

Totodată, prin adoptarea semnăturii electronice, UniCredit le oferă clienţilor săi posibilitatea de a opta pentru modul în care vor să interacţioneze cu banca, în sucursală sau la distanţă, prin intermediul canalelor alternative (pentru acele produse pentru care a fost implementată posibilitatea de semnare electronică a documentaţiei contractuale).

Concret, UniCredit a implementat posibilitatea de semnare electronică a documentaţiei contractuale pentru mai multe tipuri de produse destinate persoanelor fizice: GeniusCont, contul curent oferit de UniCredit, şi produsele asociate acestuia, precum şi creditele de nevoi personale şi cardurile de credit oferite de UniCredit Consumer Financing prin intermediul băncii. Acest proces este deja disponibil atât clienţilor existenţi, cât şi clienţilor noi din Bucureşti, urmând ca în decursul lunii iunie 2018 să fie extins la nivelul întregii ţări.

‘Ne continuăm misiunea de a fi lângă clienţii noştri pentru lucrurile care contează pentru ei, oferindu-le posibilitatea de a economisi timpul pe care l-ar petrece în sucursale sau pe drumuri, printr-o soluţie cât mai apropiată de nevoile şi stilul lor de viaţă. Ne respectăm astfel promisiunea de a inova, dezvolta şi îmbunătăţi constant modul de relaţionare cu clienţii noştri, pentru a le facilita acestora o interacţiune cât mai bună cu UniCredit’, a declarat Septimiu Postelnicu, Director Executiv al Diviziei Retail în cadrul UniCredit Bank.

Astfel, clienţii persoane fizice pot semna documentaţia contractuală cu semnătura electronică calificată ce le este oferită gratuit, fie la ghişele băncii, fie de la distanţă. Semnarea la distanţă va fi accesibilă, într-o primă etapă, pentru contractarea unui nou credit de nevoi personale din oferta UniCredit Consumer Financing, telefonic, prin InfoCenter (*2020, apel cu tarif normal în reţelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone), de către persoanele fizice care deţin un cont curent la UniCredit, ce au fost identificate faţă în faţă de un angajat al băncii în ultimele 6 luni.

Introducerea semnăturii electronice permite simplificarea procesului în sucursale, aducând marele avantaj al eliminării hârtiei şi al înlocuirii acesteia cu documentaţie electronică, uşor de stocat şi de accesat atât de către clienţi, cât şi de către bancă. Pentru a fi regăsite mai uşor, UniCredit va pune la dispoziţia clienţilor săi posibilitatea de accesare a documentelor prin intermediul aplicaţiilor Mobile şi Online Banking.

Certificatul pentru semnătura electronică calificată este emis de Trans Sped SRL, prestator de servicii de încredere calificat în sensul Regulamentului UE nr. 910/2014 privind identificarea electronică şi serviciile de încredere pentru tranzacţiile electronice pe piaţa internă, UniCredit Bank şi UniCredit Consumer Financing acţionând ca autorităţi de înregistrare în numele Trans Sped SRL.

‘Ne aflăm în plină revoluţie digitală cu un impact major asupra serviciilor, asupra modului în care interacţionăm cu partenerii sau asupra mediului de afaceri. În acest context digitalizarea nu mai este o opţiune, ci o obligaţie. UniCredit vine în sprijinul clienţilor săi cu servicii digitale revoluţionare, bazate pe semnătura electronică mobilă cu aceeaşi valoare juridică, atât în România, cât şi în spaţiul european. Suntem încântaţi că Trans Sped, furnizor cu experienţă de peste 14 ani în domeniul certificatelor digitale calificate la nivel global, este parte în acest proiect ambiţios’, a declarat Viky Mănăilă, Managing Director al Trans Sped.

Te-ar mai putea interesa și
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
În Grecia, cererea de călătorii în timpul verii se modifică, de la lunile de vârf tradiţionale iulie şi august, la lunile mai, iunie şi septembrie, în urma schimbărilor climatice şi a......
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o țintă militară ucraineană
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara, într-un discurs către naţiune, că Rusia a lansat un atac cu rachetă ...
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția de comunicare GMP & U anunță că a câștigat contul Tazz, în urma unei licitații, completându-și astfel portofoliul ...
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Executivul a aprobat joi prelungirea Planului Naţional de Investiţii, ultimul obiectiv rămas în finanţare fiind centrala ...