În perioada aprilie-iunie 2017, cel mai mare grup bancar italian a realizat un profit net de 945 milioane de euro, în creştere cu 3,3% comparativ cu perioada similară a anului trecut şi peste estimările analiştilor care mizau pe un rezultat net de 676 milioane de euro. În schimb, veniturile UniCredit au scăzut cu 7,8% în ritm anual, până la 4,85 miliarde de euro, o cifră de asemenea peste estimărilor analiştilor (4,375 miliarde euro).
UniCredit trece printr-un vast proces de reorganizare sub conducerea francezului Jean-Pierre Mustier, numit în urmă cu un an la conducerea celui mai mare grup bancar italian.
‘Rezultatele bune din trimestrul al doilea confirmă impactul pozitiv al planului strategic Transform 2019, înregistrate deja în primul trimestru. Toate echipele noastre rămân concentrate pe executarea şi realizarea cu succes a acestui plan’, a declarat Jean-Pierre Mustier.
În cadrul acestui plan strategic, UniCredit intenţionează să elimine 14.000 de locuri de muncă dintr-un total de 101.000 până la finele lui 2019 şi de asemenea să vândă credite cu probleme în valoare de 17,7 miliarde de euro şi să renunţe la unele active pentru a-şi consolida capitalul, precum divizia de gestionare a activelor Pioneer sau banca poloneză Bank Pekao.
La finele lunii iunie, rata de solvabilitate a UniCredit (‘CET1 fully loaded’), un indicator urmărit cu atenţie de analişti pentru că măsoară capacitatea unei bănci de a face faţă crizelor, a ajuns la 12,8%, de la 11,45% în urmă cu trei luni, graţie unei majorări de capital de 13 miliarde de euro.
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, care este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.