UniCredit Bank anunță că acceptă să facă tranzacții cu peste 90 de valute noi

Clienţii persoane juridice ai UniCredit Bank beneficiază de o nouă posibilitate în aplicaţia de internet banking, BusinessNet, soluţia plăţilor cu schimb integrat, pentru mai mult de 90 de valute noi, în funcţie de ţara beneficiarului, a anunţat luni banca, relatează Agerpres.
AGERPRES - lun, 09 oct. 2023, 18:14
UniCredit Bank anunță că acceptă să facă tranzacții cu peste 90 de valute noi

„UniCredit Bank dă posibilitatea clienţilor să efectueze plăţile electronice într-o varietate atât de mare de valute străine, fără a mai fi necesară o altă operaţiune, cum ar fi deschiderea unui cont în valuta respectivă. Prin intermediul acestei soluţii, clienţii au posibilitatea să efectueze plăţi electronice în peste 90 de valute „exotice” ale ţărilor în care partenerii cu care aceştia colaborează au deschise conturi”, se menţionează în comunicat.

Astfel, în BusinessNet, clienţii persoane juridice au disponibil un Ghid de valute, care detaliază informaţiile specifice necesare pentru fiecare valută.

„Această nouă posibilitate permite clientului plătitor efectuarea plăţilor în valute străine, într-o manieră simplă şi eficientă, direct, din BusinessNet, fără aplicarea unor comisioane sau semnarea unor documente suplimentare”, se mai spune în comunicat.

De asemenea, punerea la dispoziţia clienţilor a unei astfel de soluţii generează plus valoare şi pentru beneficiarul plăţii, datorită faptului că nu mai sunt necesare schimburi valutare la încasarea sumelor în contul acestuia, plăţile fiind realizate direct în moneda în care beneficiarul are deschis contul.

„Grupul UniCredit este permanent preocupat să vină în întâmpinarea nevoilor dinamice ale clienţilor săi, prin simplificarea tuturor serviciilor şi operaţiunilor sale. Suntem încântaţi că clienţii noştri persoane juridice pot să efectueze plăţi electronice într-o varietate atât de mare de valute „exotice”, fără a fi necesară deschiderea unui cont în aceste valute – totul fiind simplu, eficient şi rapid. Este un beneficiu în plus în relaţiile comerciale ale clienţilor noştri cu partenerii lor de afaceri”, a afirmat Raluca Popescu, vicepreşedinte executiv Corporate în UniCredit Bank.

Lansarea din România vine să completeze implementarea cu succces a acestei soluţii şi în alte ţări din Grupul UniCredit (Italia şi Germania), unde funcţionalitatea se bucură deja de success în rândul clienţilor.

UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, care oferă servicii în Italia, Germania, Europa Centrală şi de Est.

Te-ar mai putea interesa și
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate amenzile
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate ...
Curtea Supremă a Braziliei a decis vineri că platforma socială X trebuie să mai plătească puțin peste 5 milioane de dolari din amenzile mai vechi neplătite la care se adaugă inclusiv una......
Trump anunță că va cere urmărirea penală a Google dacă ce va ajunge președinte
Trump anunță că va cere urmărirea penală a Google dacă ce va ajunge președinte
Fostul președinte american Donald Trump a declarat vineri că va cere urmărirea penală a lui Google dacă va câștiga ...
ANM: Capitala și 15 județe sub Cod portocali de ploi pentru ziua de duminică. Bucureștiul și 20 de județe, sub Cod portocaliu de ploi abundente de duminică seara până luni dineața
ANM: Capitala și 15 județe sub Cod portocali de ploi pentru ziua de duminică. Bucureștiul și 20 de județe, sub Cod ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o avertizare meteo Cod portocaliu şi Cod galben de ...
România a depășit gradul de 100% de umplere a depozitelor de gaze. Dar înmagazinează în continuare și și exportă gaze
România a depășit gradul de 100% de umplere a depozitelor de gaze. Dar înmagazinează în continuare și și exportă gaze
Pe fondul unei producții ridicate de gaze naturale, România încă înmagazinează gaze la volume substanțiale, dar și ...