UniCredit Bank finanțează cu 214 milioane de euro întreg portofoliul românesc de energie regenerabilă al Enery

UniCredit Bank a finalizat o tranzacție pentru finanțarea unui portofoliu de producție energie regenerabilă, în valoare totală de 214,45 milioane de euro către Enery. UniCredit a acționat ca Aranjor Principal Mandatat, Coordonator Comun și Bookrunner, arată un comunicat de presă al băncii.
Gabriela Ţinteanu - lun, 16 dec. 2024, 14:42
UniCredit Bank finanțează cu 214 milioane de euro întreg portofoliul românesc de energie regenerabilă al Enery

Această tranzacție continuă parteneriatul pe termen lung dintre UniCredit și Enery în România și Europa, arată banca. Alături de UniCredit Bank, finanțarea a fost sprijinită de Banca Comercială Română și Erste Group Bank AG în calitate de Creditori Originali și Aranjori Principali Mandatați. Acest acord de finanțare de referință va sprijini dezvoltarea și consolidarea proiectelor de energie regenerabilă ale Enery în România, arată comunicatul.

Facilitatea de împrumut este alocată strategic pentru refinanțarea întregului portofoliu românesc de energie regenerabilă, sprijinind construirea unui nou proiect fotovoltaic de 64,5 MW și co-locarea sistemelor de stocare a energiei bateriei (BESS), în toate centralele operaționale și greenfield pentru a îmbunătăți rețeaua, stabilitate si capacităti de stocare.

„Acest tip de finanțare de portofoliu, adaptată portofoliului și planurilor Enery pentru România, sprijină compania să devină un IPP complet verde în România, oferind în același timp creditorilor o bază de active diversificată, cu un mix adecvat de PPA-uri și baterii pentru a acoperi echilibrarea, puterea și captarea riscurilor de preț Le mulțumim în mod special creditorilor pentru structurarea acestei finanțări, deoarece finanțarea tradițională nu oferă o soluție intermediară între finanțarea proiectelor și finanțarea corporativă. pentru IPP-uri RES în creștere, compania se poate concentra astfel pe furnizarea de proiecte inovatoare de energie regenerabilă care generează durabilitate și valoare economică pe termen lung.” a declarat Sebastian Staicu, VP Finanțe de la Enery.

Raluca Popescu, Vicepreședinte Executiv Divizia Corporate & Investment Banking UniCredit Bank a spus: “Suntem onorați să construim în continuare parteneriatul nostru cu Enery și să oferim această tranzacție de referință pentru finanțarea portofoliului de energie regenerabilă pentru clientul nostru și pentru întregul sector de energie verde din România. Vom continua să oferim finanțări noi pentru soluții de energie regenerabilă și tranziția către energie curată a clienților noștri.”

Daniel Sava, Director Finance & Advisory UniCredit a adăugat: “Această tranzacție de referință pentru finanțarea portofoliului de energie regenerabilă demonstrează angajamentul nostru puternic pentru soluții de finanțare a transformării sistemului energetic românesc, aducând expertiza din băncile noastre la nivel local, în beneficiul clienților noștri, precum Enery. Similar altor piețe în care Grupul este prezent, și în România deciziile și acțiunile noastre țin cont de obiectivele ESG, care au devenit parte a modelului nostru de afaceri.”

Enery este un furnizor independent de energie regenerabilă, specializat în furnizarea pe termen lung de energie verde, cu un portofoliu de 490 MW. Planurile companiei includ proiecte care însumează peste 8 GW în 11 țări.

Te-ar mai putea interesa și
Lamborghini va lansa primul său model electric în 2029
Lamborghini va lansa primul său model electric în 2029
Italienii de la Lamborghini plănuiesc să lanseze primul model electric al companiei în 2029, deoarece nu este timpul pentru o electrificare completă pe segmentul pieței de mașini sport, a......
Sorin Greceanu, director general BAAR, a fost primul român ales ca președinte al Consiliului Birourilor Carte Verde (COB)
Sorin Greceanu, director general BAAR, a fost primul român ales ca președinte al Consiliului Birourilor Carte Verde (COB)
În premieră un român va ocupa cea mai înaltă funcție a unui organism internațional care coordonează sistemul de asigurări ...
Succes la prima licitație CfD din istoria României: s-au calificat capacități de 1.096 MW în eolian și 432 MW în fotovoltaic. Prețurile au fost de 65, respectiv 51 de euro/MWh
Succes la prima licitație CfD din istoria României: s-au calificat capacități de 1.096 MW în eolian și 432 MW în fotovoltaic. ...
Evaluarea ofertelor financiare depuse de participanți la prima licitație a Contractelor pentru Diferență (CFD) s-a încheiat ...
Germania face apel la Israel să renunţe la planul de extindere a coloniilor în Înălţimile Golan anexate
Germania face apel la Israel să renunţe la planul de extindere a coloniilor în Înălţimile Golan anexate
Germania a făcut apel luni la guvernul israelian să renunţe la proiectul ce vizează dublarea populaţiei în partea Înălţimilor ...