UniCredit este lider de piață și cel mai bun furnizor de servicii în finanțarea comerțului în România și în Europa Centrală și de Est, conform Euromoney
Totodată, în Europa Centrală și de Est și în alte 9 țări, UniCredit a fost desemnat „cel mai bun furnizor de servicii in finanțarea comerțului“, în urma sondajului Euromoney Trade Finance.
Sondajul Euromoney Trade Finance, care e realizat pentru al 13-lea an consecutiv, adună feedback de la peste 11.000 de corporații și instituții financiare și oferă o imagine obiectivă a expertizei puternice a grupului UniCredit, lider de piață pentru produsele și serviciile oferite clienților, dovedind totodată înțelegerea profundă a principalelor piețe europene.
Sondajul a evidențiat că UniCredit este alegerea numărul unu pentru finanțarea comerțului în România și în alte 9 țări din regiunea Europei Centrale si de Est, în urma voturilor participanțiilor din piață. Rezultatele evaluează băncile sub două aspecte: „Cel mai bun serviciu”, care apreciază calitatea serviciilor oferite clienților și „Lider de piață”, care combină datele privind prezența și pronderea în piață, cifra de afaceri, pentru a avea clasamentul general al celor mai bune bănci de finanțare a comerțului. Pentru mulți, sondajul este un punct de referință pentru industria globală de finanțare a comerțului.
Comentând succesul UniCredit, Francesca Nenci, Global Head of Trade & Corespondent Banking a declarat: „În ciuda tensiunilor geopolitice care complică comerțul, ne-am menținut clienții în centru și am rămas fermi în furnizarea celor mai bune servicii din banking. Preocuparea noastră constantă către digitalizare și simplificarea proceselor bazate pe hârtie a fost fundamentală pentru succesul nostru în sondajul din acest an și a condus UniCredit pe poziția de bancă preferată în toată Europa.”
În ultimii ani, UniCredit a susținut inovațiile și a implementat soluții de vârf, cum ar fi Trade Finance Gate (TFG), o platformă digitală modernă care permite companiilor să-și gestioneze digital tranzacțiile de finanțare comercială. Cu astfel de produse, banca nu numai că a reușit să ofere clienților o experiență comercială din ce în ce mai digitală în fiecare etapă a serviciilor oferite, dar și-a simplificat și digitalizat eficient procesele operaționale interne. Acest lucru, la rândul său, a oferit băncii mai mult timp pentru a se concentra pe relații strategice cu clienții.