„Aprobarea se bazează pe informaţiile financiare furnizate de companie, care demonstrează capitalul robust şi modelul rezilient în scenariile de stres”, a informat UniCredit.
În 7 martie, grupul bancar italian a finalizat răscumpărarea primei tranşe de acţiuni în valoare de 2,5 miliarde de euro, scrie Agerpres.
Directorul general al UniCredit, Andrea Orcel, aprecia recent că, în absenţa unor oportunităţi grozave pentru fuziuni şi achiziţii (M&A), banca va adăuga 1,5 – 2 miliarde de euro pe an la distribuţia capitalului, deja unul din cele mai ridicate din Europa.
Costul ridicat al capitalului propriu a oprit UniCredit „să reducă standardele” în privinţa posibilelor achiziţii, chiar şi atunci când era vorba de active strategice. Când un activ este strategic, piaţa trebuie să aibă deplină încredere că raportul cost/beneficii şi rata internă de rentabilitate trebuie să fie de cel puţin 15%, a declarat Orcel.
UniCredit SpA a raportat în februarie un profit peste aşteptări, ceea ce permite grupului bancar italian să majoreze recompensele acordate acţionarilor pentru anul 2023 până la 8,6 miliarde de euro, un nou nivel de referinţă pentru băncile europene.
„Intenţionăm să distribuim acţionarilor o sumă totală de 8,6 miliarde de euro pentru 2023, sau 100% din profitul net, în funcţie de obţinerea aprobărilor necesare, în creştere cu 3,35 miliarde de euro comparativ cu anul anterior. Începând din 2021, am distribuit acţionarilor 17,6 miliarde de euro, graţie unei generări de capital extrem de solide şi sustenabilităţii randamentelor”, a anunţat Andrea Orcel.