UniCredit Ţiriac vrea să atragă în acest an 10.000 de clienţi pentru mobile banking

 UniCredit Ţiriac Bank vrea să atragă circa 10.000 de clienţi pentru serviciile bancare efectuate de pe telefonul mobil, până la sfârşitul acestui an, şi încă cel puţin tot atâţia clienţi pentru anul următor.
Economica.net - mar, 02 oct. 2012, 10:28
UniCredit Ţiriac vrea să atragă în acest an 10.000 de clienţi pentru mobile banking

UniCredit a lansat marţi aplicaţia de mobile banking, prin care clienţii pot accesa serviciile bancare de pe aproape orice tip de telefon sau tabletă cu acces la internet. Aplicaţia este securizată şi poate fi descărcată direct pe telefonul mobil sau pe tabletă, indiferent de operatorul de telefonie mobilă.

„Targetăm circa 10.000 de clienţi care să aibă aplicaţia până la sfârşitul anului şi încă cel puţin 10.000 de clienţi pentru anul viitor, orientându-ne în special către clienţii care folosesc deja serviciul de online banking”, a declarat Bogdan Spuză, director de marketing şi segmente în cadrul Diviziei Retail a UniCredit Ţiriac Bank.

La jumătatea acestui an, banca avea 116.000 de clienţi pentru serviciul de online banking, reprezentând circa 20% din totalul clienţilor UniCredit. Din totalul utilizatorilor de online banking, 79.000 sunt persoane fizice şi 37.000 persoane juridice.

Reprezentanţii băncii vizează pentru noul serviciu în special utilizatorii de smartphone-uri, întrucât aceştia adoptă primii noile tehnologii.

Din totalul de 26 milioane de telefoane mobile active în România, peste 4,5 milioane sunt telefoane cu internet şi circa două milioane de smartphone-uri.

Prin aplicaţia de mobile banking, clienţii pot vizualiza conturile pe care le au, pot efectua plăţi în lei, transferuri între conturile proprii şi schimburi valutare.

Deocamdată nu este disponibilă facilitatea de plată a facturilor, aceasta urmând să fie lansată în câteva luni, întrucât s-a constatat din experienţa altor ţări că nu este o facilitată des folosită de utilizatorii de mobile banking.

Identificarea şi semnarea plăţilor pe mobile banking se efectuează prin introducerea unui cod PIN şi a codului de securitate, încorporat deja în aplicaţie, introdus de client la instalarea acesteia. Aplicaţia deconectează utilizatorul după două minute de inactivitate.

Serviciul costă 2 lei pe lună sau poate fi gratuit în cadrul anumitor pachete, iar pentru tranzacţiile efectuate sunt percepute aceleaşi comisioane ca pentru cele realizate prin online banking.

Aplicaţia a fost realizată la nivel de grup, fiind disponibilă în cinci ţări, respectiv Cehia, Slovenia, Slovacia, Croaţia şi Bulgaria.

Spuză a arătat că în ultimii ani tranzacţiile s-au mutat de la casieriile băncile pe platformele alternative, respectiv online banking sau prin cele aproape 100 de aparate de non stop banking, amplasate în reţeaua Metro, în sucursalele mari ale băncii şi în sucursalele create fără casierie.

„70-80% din tranzacţiile efectuate de persoanele fizice nu se mai fac în bancă, acest procent urcând la peste 90% în cazul IMM-urilor”, a afirmat Spuză.

El a arătat că la băncile care şi-au început activitatea cu casierii este mai greu de schimbat comportamentul clientului de a trece pe canale alternative.

Te-ar mai putea interesa și
Întreruperea furnizării de gaze rusești către Austria, motivată de Rusia cu explozia conductei Nord Stream
Întreruperea furnizării de gaze rusești către Austria, motivată de Rusia cu explozia conductei Nord Stream
Rusia a întrerupt sâmbătă livrările de gaze către Austria în urma unui litigiu între compania energetică austriacă OMV, deţinută parţial de stat, şi gigantul energetic rus Gazprom cu......
RAR, nevoit să oprească activitatea în întreaga țară din cauza unei probleme a sistemului informatic
RAR, nevoit să oprească activitatea în întreaga țară din cauza unei probleme a sistemului informatic
Registrul Auto Român (RAR) a oprit ieri activitatea la toate sediile sale din țară din cauza unui „incident tehnic”. ...
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii germani
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii ...
Cancelarul german Olaf Scholz urma să candideze pentru un al doilea mandat la viitoarele alegeri anticipate, după ce popularul ...
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Un proiect de hotărâre de guvern privind aprobarea unei strategii naționale privind dezvoltarea industriei până în ...